۲۱ تیر ۱۳۸۸، ۱۴:۰۲

گویا اعلام کرد:

ابتلا به ذات الریه شایع ترین عارضه آنفلوانزای خوکی است

ابتلا به ذات الریه شایع ترین عارضه آنفلوانزای خوکی است

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت از ابتلا به ذات الریه به عنوان شایع ترین عارضه آنفلوانزای خوکی نام برد و گفت: به این منظور موارد ذات الریه را در تمام بیمارستانهای کشور بررسی می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد مهدی گویا روز یکشنبه در سمینار یک روزه آنفلوانزای خوکی با بیان اینکه با توجه به ورود آنفلوانزای خوکی به فاز 6 پاندمی گفت: آنفلوانزای خوکی از حوالی نوروز در قاره آمریکای شمالی و مرکزی و سپس به تدریج در دیگر نقاط جهان گسترش یافت و در حال حاضر در فاز 6 پاندمی این آنفلوانزا به سر می‌بریم.

وی با بیان اینکه آنفلوآنزای فصلی 5 تا 10 درصد مردم را مبتلا می‌کند افزود: این در حالی است که قدرت انتقال آنفلوانزای خوکی 22 تا 33 درصد است بنابراین قدرت انتقال آن 2 تا 3 برابر آنفلوآنزای فصلی است.

گویا در رابطه با آخرین یافته ‌های مطرح در رابطه با آنفلوانزای خوکی اظهارداشت: ما معتقدیم اکثریت موارد بروز این بیماری به صورت خفیف است و ممکن است به داروی ضد ویروسی نیازی نباشد. این در حالی است که فرمهای شدید این بیماری نیاز به بستری و مراقبت دارند.

گویا با اشاره به علایم فرمهای شدید آنفلوانزای خوکی در افزاد بالغ گفت: تب بالا و بیش از سه روز به ویژه اگر حال عمومی بیمار نیز مناسب نباشد نیاز به مراقبت و بستری دارد. همچنین در صورت بروز علایمی مانند تنگی نفس، نشانه ‌های دیستری تنفسی، درد یا احساس فشار در قفسه سینه یا شکم، سرگیجه ناگهانی، گیجی، استفراغ شدید یا مداوم، لازم است بیمار تحت مراقبت و بستری قرار گیرد.

وی با اشاره به علایم فرم شدید آنفلوانزای خوکی در کودکان ادامه داد: تغییر رنگ به کبودی یا خاکستری، عدم نوشیدن مایعات به میزان کافی، استفراغ شدید یا مداوم، اختلال سطح هوشیاری و یا عدم تمایل به بازی در کودک، نیاز به مراقبت ویژه دارد.

گویا با بیان اینکه در زمان پاندمی این بیماری حدود 98 درصد افراد بیمار خدمات بهداشتی درمانی را از خارج از بیمارستانها دریافت خواهند کرد، افزود: پیش بینی می‌شود حدود 5 درصد مبتلایان نیاز به بستری داشته باشند همچنین حدود یک تا دو درصد کل افراد مبتلا فوت خواهند کرد. این در حالی است که این عدد بسته به شدت بیماری و ارائه خدمات متغیر خواهد بود.

وی وقوع پاندمی آنفلوانزای خوکی در ایران را غیرقابل پیش بینی عنوان کرد و گفت:‌ دلیلی ندارد برای وقوع پاندمی منتظر زمستان باشیم. در مجموع دیرترین زمان بروز پاندمی در پاییز خواهد بود.

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، بیشترین موارد گزارش شده در مورد آنفلوآنزای خوکی مربوط به کشور آمریکا است.

گویا ادامه داد: تاکنون 37 هزار مورد مبتلا و 211 مورد مرگ در آمریکا گزارش شده است. همچنین در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی بحرین با 15 مورد، مصر 87 مورد، کویت 35 مورد، عربستان 114 مورد، لبنان 49 مورد و امارات متحده عربی با 8 مورد آنفلوانزای خوکی روبرو بوده ‌اند که در این میان عربستان سعودی برای کشور ما از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که در حال حاضر در زمان حج عمره به سر می ‌بریم. به این منظور دولت عربستان و همچنین دیگر کشورها تمهیداتی را در نظر گرفته‌اند تا خسارات ناشی از پاندمی را طی این ایام به حداقل برسانند اما در مجموع احتمال اینکه افراد مبتلا شوند وجود دارد.

وی با بیان اینکه داروی ضد ویروسی کافی برای آنفلوانزای خوکی در اختیار داریم، گفت: تاکنون واکسنی که مجوز گرفته باشد برای این ویروس تهیه نشده است. از طرف دیگر سازمان بهداشت جهانی معتقد است که این ویروس در شرایط فعلی نیازی به واکسیناسیون در سطح وسیع ندارد اما شاید لازم باشد برای گروههای خاصی از مردم و همچنین پرسنل بهداشتی درمانی پیش ‌بینی‌های لازم صورت گیرد.

گویا ظرفیت سازی تولید داروی ضد ویروسی، ظرفیت سازی تولید واکسن آنفلوانزا و ذخیره سازی، افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی و افزایش ظرفیت تختهای ویژه را از فعالیتهای مهم استراتژیک عنوان کرد و گفت: در مورد تولید واکسن آنفلوانزا اقدامات موثری در کشور واقع شده و موسسه رازی با توافق سازمان جهانی بهداشت بر آن شده که واکسن آنفلوآنزای فصلی را در داخل تولید کند. انستیتو پاستور نیز قدمهای مطلوبی در این رابطه برداشته است.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، شایع ترین عارضه آنفلوانزای خوکی را ذات الریه عنوان کرد و گفت: به این منظور موارد ذات الریه را در تمام بیمارستانهای کشور بررسی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه شستشوی مرتب دست و استفاده از دستمال بیشترین تاثیر را در جلوگیری از سرایت بیماری به دیگران را دارد، گفت: افرادی که در مواجهه با بیماران مشکوک و یا قطعی آنفلوآنزای خوکی قرار دارند لازم است حداقل فاصله را رعایت کنند و از دو متر نزدیکتر نروند. مرتب دست‌های خود را شست‌وشو دهند و از بوسیدن و دست دادن با افراد مشکوک یا ناقل خودداری کنند.

کد خبر 910708

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha