به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی بعدازظهر یکشنبه در سومین گردهمایی دانشجویان فعال ایرانی خارج از کشور در دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به برخی دستاوردهای وزارت بهداشت در سالهای اخیر افزود: شتاب خدمات و تحولات اجتماعی در کشور ما در زمینه های توسعه ای بسیار تند و سریع بوده و ما در حوزه وزارت بهداشت در بخش خدمات رسانی، آموزش عالی و پژوهش و فناوری توانسته ایم فاصله و شکافهای شاخص ها را به طور قابل توجهی کاهش دهیم.
وزیر بهداشت افزایش تربیت نیرو را در عرصه آموزش پزشکی یکی از مشکلات عنوان کرد و گفت: ما در سال 84 با 50 هزار مامای بیکار و همین تعداد پرستار بیکار مواجه بودیم که با وجود به کارگیری پنج هزار ماما هنوز در این زمینه توفیقات زیادی به دست نیاورده ایم و این مشکل ناشی از مجوزهای بی رویه سالهای گذشته برای مراکز غیرانتفاعی بوده است.
وی افزود: در حوزه پرستاری توانستیم با جذب پرستاران این معضل را به نحوی حل کنیم در حوزه پزشکی عمومی نیز توانسته ایم 10 هزار فارغ التحصیل را جذب کنیم در حال حاضر هشت عنوان جدید برای کارشناسی ارشد رشته پرستاری تعریف شده است تا به راحتی این فارغ التحصیلان در ظرفیتهای موجود جذب شوند.
لنکرانی با اشاره به افزایش ظرفیت در دوره های دکتری تخصصی، تخصص بالینی و کارشناسی ارشد یادآور شد: امسال برای اولین بار دکترای تخصصی همراه با پژوهش با هدف جذب نخبگان در 17 مرکز تحقیقاتی راه اندازی شده است.
وی به رشد ایران در حوزه تحقیقات مرتبط با علوم پزشکی اشاره و خاطر نشان کرد: در چهار سال اخیر هر ساله 35 درصد در حوزه مقالات علمی رشد داشته ایم همچنین در حوزه نشریات بین المللی در حال حاضر 21 نشریه در پایگاههای بین المللی ثبت شده است.
وزیر بهداشت اضافه کرد: در بحث فناوری نیز محصولات پژوهشی علوم پزشکی به خدمات و صنعت بدل شده است و از سه محصول زیست فناوری در سال 84 به 14 محصول در سال 87 رسیده ایم که برآورد اولیه از صرفه جویی ارزی این محصولات 500 میلیون دلار است.
وی خاطر نشان کرد: احکام برنامه پنجم توسعه ارائه شده است و در حوزه های مهم سلامت هدف گذاریها انجام گرفته است.
نظر شما