به گزارش خبرگزاری مهر، وی گفت: دانشنامه امام علی(ع) دائرهالمعارفی است موضوعی در زمینه شخصیت، ْسیره و اندیشههای امیرالمومنین علی ابن ابیطالب(ع) و پدیدههای معاصر و پس از عصر آن حضرت که پیوندی وثیق با شخصیت و مکتب آن بزرگوار دارد، که در شش هزار صفحه و دوازده جلد سامان یافته است. این موسوعه علمی، شامل یکصد و سی مدخل اصلی، و حدود سه هزار مدخل فرعی است و زیر نظر حجتالاسلام علی اکبر رشاد در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و با همکاری بیش از دویست تن از دانشوران و استادان حوزه و دانشگاه تالیف شده است.
احمد علی یوسفی افزود: از امتیازات دانشنامه، تنوع نویسندگان آن از لحاظ تخصص و رویکرد های متفاوت علمی است که از جمله این عزیزان می توان به حضرات آقایان و اساتید گرامی: عبدالله جوادی آملی، سید مرتضی عسگری، سید جعفر شهیدی، رضا استادی، سید جعفر مرتضی عاملی، رضا داوری، سید جعفر سیدان، علی ربانی گلپایگانی، سید محمد رضا مدرسی، محمد هادی معرفت، محمد سروش، رسول جعفریان، سید مصطفی محقق داماد، علی دوانی، محمد علی سادات، مهدی مهریزی، محمد علی جاودان، و ... اشاره کرد.
ساختار علمی این دانشنامه در ده زمینه کلان به سامان شده است. هر یک از محورهای کلان نیز به فراخور تنوع و میزان مقالات به شاخه های تخصصی تر تقسیم شده، و در یک یا چند مجلد عرضه شده است که ساختار و چکیده مقالات به شکل زیر است: حکمت و معرفت (جلد اول)، مبدا و معاد(جلد دوم)، نبوت و امامت (جلد سوم)، اخلاق و سلوک(جلد چهارم)، حقوق(جلد پنجم)، سیاست(جلد ششم)، اقتصاد( جلد هفتم)، تاریخ(جلد هشتم و نهم)، سیره(جلد دهم و یازدهم)، مرجع شناسی( جلد دوازدهم).
این دانشنامه با سعی و کوشش محققان و پژوهشگران این پژوهشگاه در سال 1380 چاپ شده و تا کنون سه نوبت نیز تجدید چاپ شده است.
نظر شما