به گزارش خبرنگار مهر در بجنورد، با توجه به اهمیت مصرف میوه و تاثیر آن بر سلامتی، شهروندان خواستار رسیدگی به وضع موجود و جلوگیری از روند رو به افزایش قیمتها هستند.
یک شهروند بجنوردی گفت: برای خرید یک کیلو انگور باید هزار و 500 تومان پرداخت کنیم، این در حالی است که این محصول از محصولات باغات خراسان شمالی است.
محمدزاده تاکید کرد: با افزایش قیمت میوه توانایی خرید آن را برای خانواده ام ندارم و به خانواده ام گفته ام که تا زمان کاهش قیمتها از میوه خبری نیست.
شهروند دیگری گفت: زمانی که برای خرید میوه مراجعه کردم با قیمت بالای اکثر میوه ها مواجه شدم و به ناچار از خرید منصرف شدم.
فاطمه رفیقدوست افزود: با روند فعلی افزایش قیمتها مجبوریم ماهی یک نوع میوه به تعداد افراد خانواده خریداری کنیم.
افزایش دو برابری قیمت هندوانه طی سه هفته!
وی گفت: قیمت هندوانه از سه هفته گذشته تا کنون حدود دو برابر افزایش داشته است.
یکی دیگر از شهروندان گفت: هر سال بعد از فروردین ماه افزایش قیمت میوه وجود دارد اما امسال به دلایل نامعلومی این افزایش نمود بیشتری داشته است.
امیربابایی افزود: با وجود اهمیت میوه برای سلامتی، میوه از سبد غذایی بیشتر خانواده به ویژه خانواده های کم درآمد حذف شده است.
وی تصریح کرد: مسئولان باید نظارت کافی بر نحوه فروش میوه در شهر داشته باشند چرا که برخی از فروشندگان به قیمت دلخواه خود میوه ها را به فروش می رسانند.
یک شهروند دیگر بیان کرد: بیشتر میوه ها ارزان، ریز، معیوب و غیرقابل مصرف است و خانواده ها تمایلی برای خرید آن ها ندارند.
حجت رفیع پور مقدم افزود: زمانی که به فروشندگان اعتراض می کنیم می گویند اکثر میوه ها مارک دار است و به قیمت مقطوع به فروش می رسد.
میوه تولیدی در استان وجود ندارد/ تا زمان تولید میوه در استان احتمال افزایش قیمت هست
یکی از فروشندگان میوه و تره بار گفت: در حال حاضر میوه تولیدی در استان وجود ندارد و بیشتر میوه ها از مازندران، ساوه و طبس وارد استان می شود.
صانعی افزود: تا زمان تولید میوه در استان، احتمال افزایش قیمت وجود خواهد داشت.
یکی دیگر از فروشندگان گفت: قیمت میوه ها توسط مسئولان کنترل می شود و امکان تخلف و گران فروشی وجود ندارد در عین حال افزایش قیمت میوه در ماههای نخست سال به خصوص تابستان وجود دارد اما به تدریج از قیمت آن کاسته می شود.
نورانی تصریح کرد: برخی از میوه ها که نوبرانه وارد بازار می شوند تا حدودی با قیمت بالا به فروش می رسند اما پس از مدتی قیمت آن ها کاهش می یابد و این را نباید به حساب گرانی کلیه میوه ها گذاشت.
طولانی بودن دوره سرما از عوامل افزایش قیمت میوه است
معاون توسعه بازرگانی داخلی سازمان بازرگانی خراسان شمالی در خصوص دلایل افزایش قیمت میوه در روزهای اخیر گفت: قیمت هلو، زردآلو در هفته جاری در مقایسه با هفته گذشته کاهش داشته است.
علی تمدنی ثانی علت افزایش قیمت میوه نسبت به مدت مشابه سال قبل را کاهش عرضه محصول در سال جاری به علت افزایش دوره برودت هوا در ماه های فروردین و اردیبهشت سال جاری ذکر کرد.
وی تصریح کرد: قیمت کاهو، پیاز و گوجه فرنگی در هفته گذشته در مقایسه با هفته پیش از آن تغییری نداشته است ضمن اینکه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز بدون تغییر باقی مانده است.
تمدنی بیان کرد: قیمت گیلاس با توجه به اینکه به صورت نوبرانه وارد بازار شده بالاست، اما به محض خروج میوه از حالت نوبرانه با کاهش قیمت مواجه خواهد شد.
وی اضافه کرد: نرخ پرتقال وارداتی نیز با وجود پایان دوره عرضه این میوه طی دو هفته اخیر بدون تغییر باقی مانده ضمن این که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با کاهش مواجه بوده است.
تمدنی اظهار داشت: قیمت هندوانه هفته پیش در مقایسه با هفته قبل از آن افزایش یافته است و این نرخ نیز در مدت مشابه سال قبل با افزایش مواجه شد که دلیل آن اتمام دوره برداشت محصول در استان کرمان و عرضه دیرهنگام محصولات سایر استانها به دلیل طولانی بودن دوره برودت هوا در ماه های فروردین و اردیبهشت سال جاری و تگرگ زدگی است.
وی خاطرنشان کرد: به طور کلی افزایش قیمت میوه در سال جاری بیشتر مربوط به میوه های سردرختی است که در سال گذشته با عرضه زیاد و زودهنگام مواجه شد.
معاون سازمان بازرگانی استان گفت: برای تنظیم بازار کالا، طرح قیمت گذاری و تشدید نظارتها در دستور کار این سازمان قرار گرفته و سازمان بازرگانی با تهیه لیستی از میوه های پرتقاضا در سبد مصرفی خانوار، کار نرخ گذاری میوه در عمده فروشی را آغاز کرده است.
وی گفت: پس از قیمت گذاری، لیست یاد شده در اختیار بازرسان طرح قرار خواهد گرفت و با متخلفان احتمالی طبق قانون نظام صنفی برخورد می شود.
تمدنی ثانی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون 725 مورد بازرسی از میوه فروشی ها انجام شده که منجر به تشکیل 57 فقره پرونده تخلف شده است.
نظر شما