۱۰ تیر ۱۳۸۳، ۱۸:۴۴

رييس مركز بهداشت استان قم هشدار داد

مردم مراقب شيوع بيماري‌هاي واگيردار در تابستان باشند

رييس مركز بهداشت استان هشدار داد :چنانچه اصول بهداشتي توسط شهروندان رعايت نشود و ورود بي‌روية زائران عراقي ادامه يابد، احتمال گسترش و شيوع بيماري‌هاي واگيردار در تابستان امسال وجود دارد.

دكتر اسماعيلي رييس مركز بهداشت در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار مهر در قم  افزود: در سال 81، تنها 3 نفر به بيماري‌هاي اسهالي معروف به ناگ دچار شدند كه در سال 82 به 134 مورد افزايش پيدا كرد.

وي تصريح كرد: اين افزايش به سبب حضور افاغنه در كوره‌هاي حومة قم بود كه تا حدود زيادي تردد همشهريان به كشور عراق نيز اين بيماري را تشديد كرد.

دكتر اسماعيلي وضعيت بيماري‌هاي واگير‌دار در تابستان امسال را نگران‌كننده توصيف كرد و گفت‌: سفر زوار عراقي به ايران كه انتقال‌دهندة بعضي از بيماري‌ها هستند، مي‌تواند آمار مبتلايان به بيماري‌هاي اسهالي، انگلي معروف به ناگ را افزايش دهد.

رييس مركز بهداشت استان، از تعامل با شوراي بهداشت شهر و ديگر مراكز بهداشتي كشور در خصوص مقابله با عوارض احتمالي اين بيماري‌ها خبر داد و گفت: با استقرار مأموران بهداشت در مرزهاي ورودي كشور و نيز معاينه زائران عراقي مي‌توان از بروز بيماري‌هايي همچون سالك، مننژيت و حيوان گزيدگي جلوگيري نمود.

دكتر اسماعيلي به شهروندان توصيه كرد در طول تابستان از نوشيدني‌هاي ترش‌مزه مثل آبليمو استفاده كرده و مصرف شربت‌هاي آنتي‌اسيد و قرص و شربت آلومينيوم را فقط با نظر پزشك انجام دهند.

وي به همشهريان تأكيد كرد، حتماً از مواد غذايي بهداشتي و بسته‌بندي شده استفاده كرده و غذاي روزانة خود را به مقدار همان وعده آماده و مصرف كنند.

دكتر اسماعيلي وضعيت بهداشت استان در 5 سال اخير را رو به بهبود و رشد بهداشت در سطح عمومي عنوان كرد و گفت: هم اكنون در 50 مركز و پايگاه بهداشت در سراسر استان، خدمات بهداشتي در خصوص سلامت و تنظيم خانواده، آموزش روش شيردهي، واكسيناسيون، تغذيه، بهداشت دندان كودكان و خدمات مشاوره‌اي و بهداشت رواني ارائه مي‌شود.

وي در عين حال افزود: البته مشكلات عمده‌اي در سطح جامعه وجود دارد كه سلامت اجتماعي را به خطر انداخته و چنانچه فرهنگ عمومي افزايش يابد ديگر شاهد مسائلي همچون ايدز، اعتياد به مواد مخدر، انحرافات اخلاقي و جنسي و عوارض ناشي از آن نخواهيم بود.

دكتر اسماعيلي از حضور رابطين بهداشت در دانشگاه‌ها و مدارس استان خبر داد و گفت: پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي واگيردار بر اساس سيستم گزارشي، شيوه اي است كه از طريق بيمارستان‌ها، جايگاه‌هاي بهداشت، پزشكان و تماس سريع مردم با مركز بهداشت صورت مي‌گيرد.

رييس مركز بهداشت استان به طرح جامع ديابت در استان اشاره كرده و افزود: چنانچه اعتبار لازم از سوي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان در اختيار مركز بهداشت استان قرار گيرد، اين طرح به منظور شناسايي و پيشگيري از عوارض ديابت از مهرماه امسال به اجرا درخواهد آمد.

رييس مركز بهداشت استان از برخورد با اغذيه‌ فروش‌ها و ساندويچ فروش‌هاي متخلف كه اصول بهداشتي را رعايت نمي‌كنند خبر داد  و به مردم توصيه كرد در صورت مشاهدة هرگونه علائم بيماري، فوراً به مراكز و پايگاه‌ها و پزشك متخصص مراجعه كنند تا سلامت شهروندان با تهديد مواجه نشود.

کد خبر 91238

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha