به گزارش خبرگزاری مهر، روباتهای مینیاتوری می توانند در آینده جاسوسهای خوبی باشند اما محققان در تلاشند حشراتی را به نام Cyborg ها به وجود آورند که حشراتی واقعی بوده و به نسبت روباتها از عملکرد بهتری برخوردارند.
تولید روباتهای زنده ای که بتوانند بدون ردیابی پرواز کرده و به مکانهایی بروند که انسان توانایی ورود به آن اماکن را ندارد از گذشته مورد مطالعه دانشمندان قرار داشته است. در واقع حشرات به عنوان یکی از موفق ترین و پرجمعیت ترین گونه های جانوری در زمین تا کنون الهام بخش طراحی بسیاری از روباتها توسط انسان بوده اند.
به جای تلاش برای ساخت روباتهای پیچیده که بتوانند پیچیدگی های درونی حشرات را که طی میلیونها سال تکامل شکل گرفته اند، شبیه سازی کنند دانشمندان اکنون تصمیم دارند از خود حشرات به عنوان روبات استفاده کنند. یکی از ابتدایی ترین شیوه های استفاده از حشرات اتصال دادن ابزار کنترلی کوچک به پشت آنها است شیوه ای که چندان قابل اطمینان به شمار نمی رود.
به منظور برطرف ساختن این مشکل محققان در تلاشند میکروتراشه هایی را در هنگام رشد حشرات درون بدن آنها قرار دهند به شکلی که این تراشه با عصبها و ماهیچه های حشرات در هم آمیخته شود. با وجود هزینه بالایی که برای ساخت و پیوند چنین تراشه هایی وجود دارد این هزینه ها در برابر هزینه مورد نیاز ساخت میکروروباتها بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.
پس از اتمام جراحی و بهبود یافتن حشرات و همزمان با طی دوران دگردیسی، ارتباط قابل اطمینانی میان تراشه و بدن حشره برقرار خواهد شد. استفاده از دوره ای از حیات که طی آن حشرات هیچ حرکتی ندارند برای مثال زمان تکامل کرم درون پیله می تواند به میزان قابل توجهی از هزینه های پیوند تراشه با بدن حشرات را کاهش دهد.
به گزارش مهر ، این پروژه از سال 2006 تا کنون در حال بررسی و تکمیل است و سازمان دارپا 12 میلیون دلار را صرف به نتیجه رسیدن آن کرده است. از موفقیتهایی که تا کنون نصیب این برنامه تحقیقاتی شده است موفقیت در پیوند میکروتراشه ها به بدن حشرات در حال رشد بوده است. همچنین محققان اعلام کرده اند با استفاده از این تراشه ها توانسته اند پرواز بیدها را تحت کنترل خود درآورند.
به منظور تامین انرژی مورد نیاز این تراشه ها به جای استفاده از باطریها، محققان امیدوارند بتوان از حرارت و انرژی مکانیکی برای تولید الکتریسیته استفاده کرد. در صورتیکه بتوان به صورت کامل پرواز حشرات را تحت کنترل درآورد، می توان دیگر تجهیزات مانند دوربینها، میکروفن و دیگر انواع حسگرها را به بدن حشرات افزود تا در نهایت بتوان از این موجودات زنده به عنوان جاسوسهای کوچک و غیر قابل شناسایی استفاده کرد.
بر اساس گزارش ام اس ان بی سی، از حشراتی که برای استفاده در این پروژه مورد توجه دانشمندان قرار دارند، بیدها و پروانه ها بهترین شرایط را دارند. همچنین دارپا قصد دارد محدوده حشرات جاسوس خود را به حشراتی با توانایی حرکت بر روی زمین، آب و هوا گسترش دهد.
نظر شما