۲۷ تیر ۱۳۸۸، ۱۹:۴۵

رئیس‌جمهور هیئتی را مامور تدوین "طرح ملی خدمت" کرد

رئیس‌جمهور هیئتی را مامور تدوین "طرح ملی خدمت" کرد

دکتر محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور در جدیدترین یادداشت وبلاگ خود با اعلام اینکه هیئتی را مامور تدوین طرح ملی خدمت کرده است هدف از این طرح را باز تر کردن حلقه مدیریت خوانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این یادداشت رئیس‌جمهور می‌خوانیم: از همان ماه‌های ابتدایی دولت نهم، به طور مستمر عملکرد اعضای دولت را مورد بررسی قرار می‌دادم. نتایج این بررسی‌ها گاهی منجر به تقدیر و تشکر و گاهی منجر به تذکر می‌شد. با مدیرانی که عملکرد آن‌ها نیاز به اصلاح و تجدید نظر داشت جلسه می‌گذاشتم و با حضور آن‌ها جوانب امر را بررسی می‌کردیم.

این‌گونه جلسات همواره اثر بخش بود و نقش به سزایی در بهبود عملکرد دولت و سرعت بخشیدن به توسعه کشور و گسترش خدمت رسانی داشت. اما بعضا نیز مواردی پیش می‌آمد که برگزاری این‌گونه جلسات و حتی تکرار آن، منجر به اصلاحات مد نظر نمی‌شد و به عنوان آخرین گام و بر اساس میثاقی که در ابتدا با همکاران خود و از آن مهمتر با مردم عزیز بسته بودم، دست به تغییر و جابجایی می‌زدم.

از طرف دیگر از دوستان امین خود نیز خواسته بودم که همواره عملکرد من را نقد کنند و خطاهای احتمالی را به شخص من نیز بازگو کنند. همچنین از آن‌ها خواسته بودم همه انتقادهای منصفانه‌ای را که در رسانه‌ها یا مجامع یا مکاتبات مردمی مطرح می‌شوند بررسی و نتایج را به من گزارش کنند.

همچنین سعی وافر داشتم که برای افراد متعهد، متخصص و دلسوزی که انتقادها و پیشنهادهای به جا و کارگشا دارند دسترسی به خود را تسهیل نمایم و تاجایی که امکان دارد حضورا از نقطه نظرات آنان بهره‌مند شوم. اما قطعا دایره افراد صاحب صلاحیت برای مشورت بسیار فراتر از وقت محدود رییس‌جمهور و اطرافیان وی است و برای حل این مسئله باید چاره‌ای می‌اندیشیدم.

برای تشکیل دولت جدید نیز سعی کرده‌ام از نظرات دلسوزان و کارشناسانی که به دنبال منافع شخصی یا گروهی خود نیستند در ارزیابی عملکرد اعضای کابینه بهره‌گیری کنم و برایند نتایج ارزیابی‌های قبلی با بررسی‌های جدید را مبنای تصمیم‌گیری قرار دهم.

گروهی را نیز مامور تهیه فهرست واجدین شرایط و صاحبان صلاحیت برای پست‌های مورد نیاز نموده‌ام و آن‌ها نیز با بهره‌گیری از اطلاعات موجود در مورد مدیران کشور مشغول کار خود هستند.

با وجود همه این تدابیر به نظر می‌رسد که هنوز حلقه مفقوده‌ای در این میان وجود دارد. آیا همه افراد شایسته برای مدیریت، در معرض انتخاب قرار دارند؟ آیا بانک‌های اطلاعاتی موجود و فهرست‌های متعدد دربرگیرنده همه استعدادهای ایرانی است؟ آیا ممکن است خارج از دایره شناخت ما افراد توانمند و تحول‌آفرینی وجود داشته باشند که بنا به دلایل گوناگون تا به حال مجال خدمت نیافته‌اند؟

قطعا پاسخ مثبت است و امروز که مردم ما با حضور حماسی خود در انتخابات بر عملکرد خدمتگزاران خود مهر تاییدی مجدد زده‌اند، بار عظیمی بر دوش دولت جدید قرار گرفته است.

رسالت ما در این دوران جدید ایجاب می‌کند که بر اساس آرمان‌های انقلاب عزیزمان و آموزه‌های امام عظیم‌الشان‌مان برای آبادانی کشور سر از پا نشناسیم و از تمام ظرفیت‌های موجود بهره‌مند گردیم. و قطعا مقدمه بهره‌مندی از این سرمایه عظیم، شناخت آن است.

ما در دولت نهم موفق شدیم تعدادی از این شایستگان را شناسایی کنیم و استفاده از آنان در رده‌های مدیریت ارشد و میانی در سطح ملی و استانی ، تجربه بسیار موفقی بود.

برای انتخاب همکاران در دولت دهم نیز قصد داریم این تجربه را با وسعت بیشتری تکرار کنیم و کشور را از مزایای آن بهره‌مند سازیم. اما در این مرحله جدید نیازمند شیوه‌ای نوین و کارآمد برای شناسایی استعدادهای برتر و منابع انسانی لایق و کاردان کشور هستیم.

باید راه را برای هرکس که در خود بضاعت و توان ویژه‌ای برای کمک به کشور می‌بیند باز کنیم تا الزاما برای خدمت و حضور در عرصه مدیریت کشور نیازی به عضویت در محافل و گروه‌های خاص و یا داشتن ارتباطات ویژه نباشد. هر ایرانی باید بتواند به تناسب توان و تخصص خود، آزادانه در پیشرفت کشور عزیزمان نقش‌آفرینی کند.

باید حلقه مدیریت کشور را بازتر و بازتر کنیم و حصارهای تنگ و محدودیت‌آور غیرمنطقی و نا عادلانه را برچینیم ...

دولت دهم، در این مرحله جدیدی که مردم هوشیارمان رقم زده‌اند وظیفه خود می‌داند تا زمینه حضور چهره‌های شایسته و چه بسا گمنام را، در شرایطی برابر برای همه هموطنان فراهم کند تا همه بتوانند با افتخار و متناسب با توان خود در ساختن فردای درخشان و امید بخش ایران عزیزمان مشارکت کنند. از ارائه یک گزارش یا یک پیشنهاد یا انتقاد ساده گرفته تا اعلام آمادگی برای حضور در عرصه‌های کلان مدیریتی.

شاید بزرگترین خدمتی که دولت جدید برامده از اراده آهنین ملت می تواند انجام دهد، همین زمینه سازی برای عزم و مشارکتی ملی در اعتلا و آبادانی کشور است.

از این رو و بنا به ضرورتی که شرح دادم، هیاتی را مامور پیگیری و تدوین "طرح ملی خدمت" نموده‌ام و خود نیز راسا بر تمام مراحل آن نظارت و اشراف خواهم داشت. در طرح ملی خدمت قرار است با به خدمت گرفتن روش‌های نوین و بهره‌گیری از الگویی علمی، فاصله‌های معمول میان مردم با مسئولان، فارغ از این‌که کجا زندگی می‌کنند برداشته شود و هرکس متناسب با توان، تخصص، تجربه و استعداد خود بتواند به مسوولان کشور مشاوره دهد و یا افراد واجد شرایط را برای تصدی مسوولیت پیشنهاد دهد و در تصمیم‌سازی‌های کشور سهیم باشد. ان‌شاءالله در آینده نزدیک جزییات بیشتری از ابعاد این طرح را به اطلاع هموطنان عزیز خواهم رساند.

کد خبر 914567

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha