به گزارش خبرگزاري مهر و به نقل از مجله فرانسوي ماريان، دادگاه اروپايي حقوق بشر درخواست يك دختر دانشجوي ترك را كه خواسته بود بصورت محجبه به دانشكاه بازگردد رد كرد.
ماريان كه اين موضوع را شكست جديدي براي حجاب اسلامي خوانده است، نوشت: حكم دادگاه اروپايي حقوق بشر اين بود: "اصل لائيسيته هيچ استثنايي نمي پذيرد."
"ليلا ساهين" دانشجوي پزشكي دانشگاه استانبول در پي آنكه متوجه شد قانون لائيسيته قرار است در محوطه دانشگاه نيز اجرا شود، به دادگاه شكايت كرد.
لازم به يادآوري است كه در قانون اساسي تركيه لائيسيته بودن اين كشور در بند 2 آمده است.
براي قاضي هاي تركيه سوالاتي درباره ارتباط ميان دولت و مذاهب كه به تصميمات ملي برمي گردد و نيز سوالاتي كه خواهان انجام اموري بر خلاف قوانين مربوط به رابطه دولت و مذهب باشد، برعكس فرانسه در بسياري موارد رد مي شود.
اما قاضي اروپايي كه به قوانين بين المللي آشنايي داشته ، يادآور شده است كه در تركيه گروههاي افراطي وجود دارند كه مي خواهند ديدگاههاي مذهبي خود را بر تمام جامعه تحميل كنند. در اين شرايط "به همراه داشتن حجاب كه نشانه اي از يك تعهد مذهبي است، قابل پذيرش نمي باشد."
براي نخستين بار يك قاضي تاييد كرد كه حجاب اسلامي فقط نشانه اي از تعلق به اسلام است. اما در برخي موارد به عنوان سلاحي سياسي مورد استفاده قرار مي گيرد.
ماريان اين راي قاضي اروپايي را براي افرادي كه خواهان احترام به حقوق زنان در جوامع هستند، يك پيروزي برشمرده است!
لازم به ذكر است كه پارلمان فرانسه نيز در پي پيشنهاد قانوني با نام "منع استفاده از نشانه هاي مذهبي" از سوي ژاك شيراك، اين موضوع را تصويب كرد و قرار است از ابتداي سال آينده تحصيلي اين قانون در تمام مدارس دولتي فرانسه به اجرا درآيد. اين قانون حجاب مسلمانان، صليب مسيحيان و كلاه يهوديان را در بر ميگيرد.
"فرانسوا نيكولو" سفير فرانسه در ايران چندي پيش در گفتگويي اختصاصي با "مهر" ضمن تاكيد بر اينكه قانون مذكور فقط در مدارس دولتي اجرا مي شود و در سطح جامعه ، زنان مسلمان مي توانند به هر شكلي حضور يابند، در مورد اين قانون گفته بود كه ممكن است در صورت خواسته مسلمانان اين قانون با شرايط خاصي در مدارس اجرا شود.
تاكنون از شرايط خاص اجراي اين قانون در مورد حجاب دختران مسلمان فرانسوي، جزيياتي اعلام نشده است.
نظر شما