به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه لیدز و دانشگاه کالج لندن با همکاری محققان اروپایی و استرالیایی با بررسی بیش از 10 هزار نفر و در دو گروه شامل افراد مبتلا به سرطان پوست (ملانوما) و افراد سالم به مقایسه خصوصیات ژنتیکی این افراد پرداختند.
در این تحقیقات 300 هزار تغییر ژنتیکی بررسی شد و نقش آنها در توسعه سرطان ملانوما مورد مطالعه قرار گرفت. سرطان ملانوما یکی از مرگبارترین سرطانها است.
تحقیقات پیشین نشان می داد افراد مو قرمز با پوست بور که به راحتی دچار آفتاب سوختگی می شوند بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به سرطان ملانوما قرار می گیرند. اکنون این دانشمندان دریافتند که به نظر می رسد روابط ژنتیکی مرتبط با سرطان ملانوما پیچیده تر از این باشد.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "ما دریافتیم در افرادی که دارای تعداد زیادی خال گوشتی هستند خطر ابتلا به ملانوما افزایش می یابد. در ادامه ما حلقه واضحی میان برخی از ژنهای روی کروموزوم 9 و 22 و افزایش خطر ملانوما کشف کردیم. به علاوه با شمردن تعداد خالهای گروهی از دوقلوهای داوطلب نشان دادیم که ژنهای حاضر بر روی این کروموزمها بر تعداد خالهای افراد اثر می گذارند."
براساس گزارش نیچر ژنتیک، همه ساله در حدود 48 هزار نفر در دنیا در اثر ابتلا به ملانوما جان خود را از دست می دهند و این سرطان در بین مردان و افراد با پوست روشن شایع تر است که علت این مسئله مستقل از ارتباط ژنتیکی با رفتارها و فعالیتهای اجتماعی مثل عادت به گرفتن آفتاب در تعطیلات مرتبط است.
نظر شما