۲۹ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۲۳

در جلسه یکشنبه چه گذشت /

9 شباهت و 3 تفاوت اساسی پیشنهادات دولت و مجلس درباره یارانه ها

9 شباهت و 3 تفاوت اساسی پیشنهادات دولت و مجلس درباره یارانه ها

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت با بیان آنچه که در جلسه یکشنبه اعضای کارگروه ویژه مجلس و کارگروه تحول اقتصادی با حضور رئیس جمهور گذشت، 9 شباهت و سه تفاوت اساسی پیشنهادات دولت و کمیسیون ویژه مجلس درباره هدفمندکردن یارانه ها را اعلام کرد.

محمد رضا فرزین در گفتگو با مهر گفت: نشست سه ساعته مشترک صمیمی و دوستانه اعضای کمیسیون ویژه بررسی طرح تحول اقتصادی در مجلس و کارگروه تحول اقتصادی دولت روز یکشنبه با حضور دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.

وی افزود: در ابتدای این جلسه رئیس جمهوری از اعضای کمیسیون ویژه مجلس که برای بررسی طرح تحول اقتصادی و لایحه هدفمندکردن یارانه ها 53 جلسه کارشناسی برگزار کردند، تشکر و قدردانی کرد.

فرزین تصریح کرد: در ادامه جلسه نماینده دولت در گزارشی مقایسه ای 9 شباهت و سه تفاوت اساسی لایحه پیشنهادی دولت و لایحه مصوب کمیسیون ویژه مجلس درباره هدفمندکردن یارانه ها را ارائه کرد.

9 شباهت پیشنهاد دولت و مجلس درباره یارانه ها

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت در بیان شباهتهای لایحه پیشنهادی دولت و لایحه مصوب کمیسیون ویژه مجلس درباره هدفمندکردن یارانه ها گفت: ساختار لایحه پیشنهادی دولت برای هدفمندکردن یارانه ها دارای اهدافی چون عدالت اقتصادی، مدیریت بهینه منابع، بسترسازی برای اجرای اصل 44 در بخش انرژی و افزایش کارآیی منابع کشور و همچنین دارای سه رکن اصلاح قیمت، نظام جبرانی و ساز و کار اجرایی بود که کمیسیون ویژه مجلس این اسکلت و استخوان بندی را در لایحه مصوب خود نیز حفظ کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در لایحه پیشنهادی دولت اصلاح قیمت هفت حامل انرژی و هدفمندسازی یارانه کالاهای اساسی و آب پیشنهاد شده بود که کمیسیون ویژه مجلس نیز نظر دولت در این باره را تامین کرده است.

قیمت حاملهای انرژی

فرزین ادامه داد: براساس پیشنهاد دولت در لایحه هدفمندکردن یارانه ها، قرار بود قیمت پنج حامل انرژی براساس قیمت فوت خلیج فارس، قیمت برق براساس قیمت تمام شده و قیمت گاز طبیعی براساس قیمت گاز صادراتی محاسبه شود که این موضوع هم مورد تایید کمیسیون ویژه مجلس قرار گرفته است.

نظام جبرانی

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت با بیان اینکه نظام جبرانی در لایحه پیشنهای دولت جهت هدفمندکردن یارانه برای سه گروه مردم، تولیدکنندگان و دولت در نظر گرفته شده بود، اظهارداشت: کمیسیون ویژه مجلس نیز این موضوع را پذیرفته است.

وی تصریح کرد: نظام جبرانی برای دولت و تولیدکنندگان که در کمیسیون ویژه مجلس مصوب شده است، تقریبا مشابه آن چیزی است که دولت در لایحه پیشنهادی هدفمندکردن یارانه ها در نظر گرفته بود.

فرزین در عین حال گفت: اگر چه میان پیشنهاد دولت و کمیسیون ویژه مجلس درباره نظام جبرانی برای مردم تفاوتهایی وجود دارد اما کلیات روشهای حمایتی ( نقدی، غیر نقدی و تامین اجتماعی) تقریبا یکی است.

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت با اشاره به ماده 8 لایحه هدفمندکردن یارانه ها، مطرح کرد در این ماده دولت نظام انعطاف پذیری را دیده بود تا بتواند تا حدود 10 درصد در قابل نظام جبرانی مردم، تولیدکنندگان و دولت منعطف باشد که در مصوبات کمیسیون ویژه مجلس نیز این موضوع تایید شده است.

به گفته وی، کمیسیون ویژه مجلس همچنین پیشنهاد دولت در لایحه هدفمندکردن یارانه ها درباره قیمت ترجیحی برای برخی حاملهای انرژی را نیز تایید کرده است، ضمن اینکه این کمیسیون پیشنهاد دولت درباره هدفمندسازی یارانه کالاهای اساسی را پذیرفته است.

تفاوتهای پیشنهاد دولت و مجلس درباره یارانه ها

فرزین در ادامه تفاوتهای لایحه پیشنهادی دولت و کمیسیون ویژه مجلس برای هدفمندکردن یارانه ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: ما فکر می کنیم تنها در دو یا سه مورد این تفاوتها، دولت بخواهد مصوبات را اجرا کند دچار مشکلات اجرایی شود.

تعیین جدول قیمت حاملهای انرژی

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت اظهارداشت: یکی از این تفاوتها، به تبصره ماده یک لایحه مصوب کمیسیون ویژه برمی گردد که براساس آن، دولت موظف شده قیمت حاملهای انرژی را در سال مطابق جدولی که این کمیسیون مصوب کرده است، تهیه کند. در این جدول، قیمت حاملهای انرژی و قیمتهای تبعیضی آن تصویب شده است. به نظر ما، دولت در سال اول اجرا در این مورد دچار مشکل می شود. برهمین اساس، دولت نیاز به انعطاف در قیمتها و کارکارشناسی بیشتر دارد.

وی تصریح کرد اگر این هدفگذاری قیمتی برای حاملهای انرژی در صحن علنی مصوب شود، دولت در سال اول اجرا دچار مشکل می شود. از این رو، پیشنهاد شده است که در این مورد دولت و مجلس در جلسه ای به جمع بندیهای جدیدی برسند.

نظام جبرانی خانوارها

فرزین با اشاره به نظام جبرانی خانوارها اظهارداشت: دولت معتقد است در سال اول اجرا باید 70 درصد مردم که با اصلاح قیمت حاملهای انرژی آسیب می بیننند، تحت پوشش به روشهای حمایتی نقدی، غیرنقدی ، پرداخت سهام و تامین اجتماعی قرار گیرند. حتی دولت اعتقاد دارد که طبقات متوسط جامعه نیز در سال اول اجرای این قانون باید تحت پوشش حمایتی قرار گیرند.

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت گفت: همچنین دولت معتقد است که در طول برنامه پنجم توسعه این نظام حمایتی به یک نظام جامع تامین اجتماعی تبدیل شود به گونه ای که در پایان این برنامه آنهایی که زیر خط فقر قرار دارند، تحت حمایت به صورت گسترش بیمه های اجتماعی، پوشش دارویی، مسکن، اشتغال و در نهایت توانمندسازی حمایتهای اجتماعی برای جامعه هدف قرار گیرند. این موضوع در لایحه پیشنهادی دولت برای هدفمندکردن یارانه ها پیش بینی شده بود.

وی افزود: کمیسیون ویژه مجلس روش نقدی را به دو دهک و روش تامین اجتماعی را به 5 دهک محدود کرده است که این دولت را در سال اول اجرا دچار مشکل می کند.

فرزین تصریح کرد همچنین دولت تشکیل صندوق ویژه هدفمندکردن یارانه ها با یک ساختار برنامه ای را در لایحه هدفمندکردن یارانه ها در نظر گرفته بود که کمیسیون ویژه مجلس، در این باره تشکیل حساب ویژه در خزانه را مصوب کرده است.

اعمال نظر دولت در لایحه نهایی

وی با بابیان اینکه اکثر اعضای کمیسیون ویژه مجلس و کارگروه تحول اقتصادی در این جلسه به بیان دیدگاههای خود درباره هدفمندکردن یارانه ها پرداختند، گفت: رئیس جمهوری در جمع بندی جلسه عنوان کرد که لایحه هدفمندکردن یارانه ها یکی از مهمترین برنامه های اقتصادی کشور است.

سخنگوی کارگروه تحول اقتصادی دولت افزود: با برگزاری این جلسه، دیدگاههای دولت و کمیسیون ویژه مجلس به هم نزدیک شده است، ضمن اینکه رئیس کمیسیون ویژه مجلس پذیرفت که این کمیسیون تشکیل جلسه دهد و در صورت تصویب این موضوع، آنچه که به صحن علنی مجلس می رود موارد اصلاحیه دولت نیز در آن منظور شود.

کد خبر 915094

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha