۲۹ تیر ۱۳۸۸، ۱۲:۳۰

خودکفایی استانهای شمالی از واردات گاز ترکمنستان

با اجرای کامل طرحهای وزارت نفت در سطح شبکه انتقال گاز، استانهای شمالی از واردات گاز ترکمنستان خودکفا می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، صفر علی جمال لیوانی در تشریح اقدامات صورت گرفته در سطح شبکه انتقال گاز استان های گیلان، مازندران و گرگان، از تسریع در اجرای 3 طرح ضربتی در سطح شبکه انتقال گاز این استان ها برای خودکفایی از واردات گاز ترکمنستان خبر داد و گفت: به موازات برنامه های شرکت ملی گاز برای افزایش ظرفیت تولید گاز در پالایشگاه هاشمی نژاد، طرح افزایش پایداری شبکه انتقال گاز نیز در مناطق شمال و شمالشرق کشور در حال انجام است.

مدیر منطقه 9 عملیات انتقال گاز کشور، افزود: هم اکنون عملیات تست هیدرو استاتیک و به دنبال آن عملیات تزریق گاز خطوط انتقال به قطر 42 اینچ میامی به دشت شاد به طول 105 کیلومتر و خط لوله 48 اینچ پارچین به میامی به طول 418 کیلومتر در حال انجام است.

به گفته این مقام مسئول در شرکت انتقال گازهمچنین عملیات لوله گذاری خطوط لوله 48 اینچ میامی به سنگ بست به طول 382 و خطوط انتقال گاز 42 اینچ دامغان - کیاسر – نکا به طول 161 کیلومتر در دست اجرا است.

وی با اشاره به تاکید وزیر نفت برای انتقال پایدار گاز در سطح شبکه انتقال استان های گلستان، مازندران و گیلان در فصول سرد سال، بیان کرد: با بهره برداری از طرح های در دست اقدام، حتی در صورت قطع واردات گاز از کشور ترکمنستان، شبکه انتقال گاز در شمال و شمالغرب این قابلیت را دارد که بدون قطعی و یا افت فشار گاز مورد نیاز مشترکان را تامین کند.

تغییر آرایش شبکه انتقال گاز در استان های غرب و شمالغرب

در این رابطه مدیر منطقه 7 عملیات انتقال گاز ایران از تغییر آرایش شبکه انتقال گاز طبیعی در استان های غرب و شمالغرب کشور خبر داد و تصریح کرد: هدف از این اقدامات جلوگیری از افت و یا قطع فشار گاز در زمستان امسال است.

حمید فیاض در تشریح برخی از اقدامات تعمیراتی و نوسازی شبکه انتقال گاز در منطقه 7 عملیات انتقال گاز، توضیح داد: به منظور پایداری شبکه انتقال گاز و جلوگیری از افت فشار در زمستان تغییر آرایش لازم در سطح شبکه انجام گرفته است.

وی با اشاره به ضرورت شناسایی نقاط آسیب دیده و خوردگی شبکه انتقال گاز طبیعی از تعویض خط لوله 24 اینچ میتیرینگ غرب برای پایداری بیشتر انتقال مطمئن گاز طبیعی خبر داد و یادآور شد: هم اکنون مدیریت انتقال گاز طبیعی از طریق بیش از 3 هزار و 232 کیلومتر خط لوله فشار قوی در استان های همدان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، مرکزی، ایلام و بخش هایی از استانهای زنجان، قزوین و آذربایجان غربی از طریق منطقه 7 عملیات انتقال گاز ایران انجام می گیرد.

پیش از این نیز محمود لقمانی مدیر منطقه 8 عملیات انتقال گاز از راه اندازی فاز دوم ایستگاه تقویت فشار بناب به منظور افزایش پایداری انتقال در دروازه های صادرات گاز ایران خبر داده بود.

به گزارش مهر، پیش از این نیز مسئولان وزارت نفت از آغاز ساخت 3 هزار کیلومتر خط لوله جدید و راه اندازی 10 ایستگاه تقویت فشار تا پیش از زمستان سالجاری خبر داده و اعلام کرده اند: با اجرای این طرح ها پایداری شبکه انتقال گاز برای تامین گاز مورد نیاز مشترکان خانگی، نیروگاه ها، صنایع و صادرات به ترکیه و ارمنستان افزایش می یابد.

از سوی دیگر پیش بینی می شود به موازات طرح های افزایش تولید و پالایش گاز طبیعی برای زمستان امسال، امکان افزایش ظرفیت انتقال گاز کشور به 650 تا 700 میلیون متر مکعب در روز نیز فراهم شود.

کد خبر 915159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha