۳ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۱۰

در گفتگو با مهر عنوان شد:

رقابت اقتصادی بین بخشهای کشاورزی و صنعت در شهریار رونق ندارد

رقابت اقتصادی بین بخشهای کشاورزی و صنعت در شهریار رونق ندارد

شهریار - خبرگزاری مهر: رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شهریار گفت: در حال حاضرعدم رقابت اقتصادی در بخش کشاورزی با بخش صنعت و خدمات به دلیل آسیب پذیر بودن محصولات کشاورزی در شهریار رونق چندانی ندارد که این امر مشکلاتی را به وجود آورده است.

ولی الله قزه گوزلی در گفتگو با خبرنگار مهر در شهریار اظهار داشت: ناکافی بودن نرخ بالای تسهیلات اعطایی به بخش کشاورزی، تخریب اراضی و تغییر کاربری اراضی به واحدهای مسکونی و صنعتی، عدم تمکین شهرداریها به قوانین حفظ کاربری اراضی کشاورزی، نبود سامانه GSI در شهرستان برای به روز رسانی اطلاعات و ارقام جهت برنامه ریزی دقیق در بخش کشاورزی، عدم تامین به موقع و کافی نهاده های مورد نیاز بخش اعم از سم، کود و ماشین آلات مورد نیاز، نوسانات قیمت محصولات کشاورزی، عدم یکپارچگی زمینهای زراعی و باغی در نتیجه عدم امکان استفاده از وسایل مکانیزه و اجرای سیاستهای کشت به منظور بهره وری و راندمان بالای تولید و کاهش هزینه ها، عدم پوشش مناسب بیمه محصولات کشاورزی جهت جبران خسارات ناشی از حوادث غیرمترقبه از جمله خشکسالی و سرمازدگی از جمله مشکلات موجود در بخش کشاورزی این شهرستان است.

وی در ادامه از فعالیت چهار موسسه بزرگ تکثیر و ازدیاد گیاهان پرورش کشت بافت با کسب رتبه اول کشوری در این شهرستان خبر داد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر 39 واحد گلخانه پرورش گل و گیاهان زینتی، گیاهان فصلی و پیازی با کسب رتبه سوم استانی، 37 واحد پرورش ماهیان صیفی گلخانه ای، 13 واحد پرورش ماهیان گرم آبی و زینتی، 18 واحد پرورش ماهیان زینتی، هشت واحد جوجه کشب و پنج واحد پرورش مرغ مادر در منطقه در شهریار فعالیت می کنند.

قزه گوزلی بیان داشت: همچنین مراکز مدیریت گله های شیری DHI و آزمایشگاه شیر مرکزی استان تهران در شهریار مستقر شده که زمینه جذب برای سرمایه گذاری و توسعه دامداریها و مرغداریها را در این شهرستان افزایش می دهد.

رئیس اداره جهاد کشاورزی شهریار عنوان کرد: بهره مندی از امکانات علمی، فنی و تخصصی کشاورزی و صنایع وابسته زمینه ارتقا بخش کشاورزی شهریار را فراهم آورده که در این راستا با جذب سرمایه گذاران می توان از این مزایا به نحو مطلوبی بهره برد.

اراضی و باغات شهریار در معرض نابودی هستند

قره گوزلی در بخش دیگری با اشاره به فرونشست زمین و سفره های زیرزمینی و در پی آن کمبود آب در شهریار بیان داشت: هم اکنون کشاورزان و تولیدکنندگان شهریاری با مشکل کمبود آب مواجه هستند که این کمبود آب به خصوص کشاورزی، آب مورد نیاز تمامی اراضی قابل کشت را تامین نمی کند و در حال حاضر اراضی و باغات این شهرستان در حال نابودی هستند.

وی ادامه داد: مهاجرت بی رویه به این شهرستان موجب توسعه شهرها و در پی آن تعطیلی بسیاری از واحدهای فعال کشاورزی می شود که این امر مشکلات پیشرو از جمله کم آبی را تشدید می کند.

شهرستان یک میلیون و 200 هزار نفری شهریار در 45 کیلومتری غرب استان تهران واقع شده است که بعد از کرج دومین کلانشهر استان تهران به حساب می آید.

کد خبر 915312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha