۳۰ تیر ۱۳۸۸، ۱۳:۴۲

پورمحمدی:

بانک ملت 30 میلیارد دلار منابع دارد

بانک ملت 30 میلیارد دلار منابع دارد

مجمع عمومی عادی سالیانه بانک ملت امروز به عنوان اولین مجمع این بانک با ترکیب خصوصی تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین مجمع عمومی عادی سالیانه بانک ملت مربوط به سال مالی منتهی به 30 اسفندماه سال 1387 امروز در تالار وحدت به عنوان اولین مجمع بانک ملت با ترکیب خصوصی با حضور 120 سهامدار بانک که دارای بیش از 11 میلیارد سهم هستند، یعنی 85.2 درصد از کل سهم برگزار شد.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس این مجمع میزان منابع بانک ملت را 30 میلیارد دلار با بیش از 20 هزار نفر نیرو اعلام و تصریح کرد: با واگذاری سهام بانک ملت در بورس، هم اکنون نقش آفرینی بخش خصوصی در بانک نمود یافته است.

سید حمید پور محمدی با بیان اینکه هم اکنون کارگزاری سهام عدالت و سازمان تامین اجتماعی بزرگترین سهامداران بانک محسوب می شوند، افزود: در پایان سال 87 بانک ملت در بین بانکها تجاری کشور 17 درصد از کل سهم پرسنل، 14 درصد از شعب، 18 درصد از کارتهای الکترونیک، 20 درصد از دستگاههای ATM، حدود 20 درصد از تسهیلات تجاری و 21 درصد از سپرده ها را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه بانک ملت اولین بانک دولتی بود که سهام خود را برای واگذاری به بخش خصوصی آماده کرد و اولین بانکی بود که مجمع خود را پس از خصوصی سازی برگزار کرد، افزود: هم اکنون جهت گیری بانک از سرمایه گذاری و مشارکت در طرحهای کوچک به سمت نفت و انرژی سوق یافته است.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی از تحقق 121 درصدی EPS در بعد سودآوری در سال 87 نسبت به EPS پیش بینی شده خبرداد و خاطرنشان کرد: دولت هم اکنون نقش خود را از حاکمیت به نظارت در بانک ملت سوق داده است و علاوه بر آن نظارت توسط بانک مرکزی و بورس به عنوان بنگاهی که در این سازمان پذیرفته شده، افزایش می یابد.

همچنین در این مجمع مدیرعامل بانک ملت نیز گزارش عملکرد هیئت مدیره بانک به مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام را ارائه کرد و گفت: 5 درصد سهام بانک ملت در 30 بهمن ماه سال 87 به عنوان کشف قیمت در بورس عرضه شد و پس از خصوصی سازی حاکمیت شرکتی در بانک به مورد اجرا گذاشته شد و کمیته حسابرسی و ریسک نیز در بانک آغاز به کار کرد.

علی دیواندری سهم بانک ملت از کل نقدینگی سیستم بانکی کشور را 13 درصد، تسهیلات 13 درصد، سپرده های نظام بانکی 15 درصد، تعداد شعب 11 درصد، اعتبارات اسنادی گشایش یافته 24 درصد و کارکنان را 13 درصد اعلام کرد و اظهارداشت: سهم بانک از بازار خودپردازها 13 درصد، کارتهای صادره 14 درصد و پایانه های فروشگاهی نیز 13 درصد است.

وی از افزایش 21 درصدی سود ناخالص شعب و سرمایه گذاری خارجی نسبت به سال 86 خبرداد و تعداد شعب ارزی بانک را 75 شعبه در سراسر کشور اعلام کرد و گفت: هم اکنون بانک ملت دارای 3 شعبه در ترکیه، دو شعبه در انگلستان، کره جنوبی، ارمنستان، آلمان و مالزی است.

به گفته وی 33 میلیون حساب بانکی در بانک ملت وجود دارد و تعداد کارتهای صادره بیش از 10 میلیون کارت الکترونیکی است، همچنین بانک در پروژه های ملی و طرحهای ویژه نظیر خرید نقدی گندم از کشاورزان نیز مشارکت دارد، به نحوی که یارانه دولت از طریق بانک به حساب مشتریان واریز می شود.

مدیرعامل بانک ملت ادامه داد: امسال حجم عملیات خرید نقدی گندم 2500 میلیارد تومان است که تا 28 تیرماه جاری 1800میلیارد تومان این منابع توسط بانک توزیع شده است.

وی از صدور بیش از یک میلیون کارت اصناف مالیاتی و ثبت نام از بیش از 3.5 میلیون نفر از متقاضیان سفر حج عمره خبرداد و گفت: همچنین در سال گذشته 417 میلیارد تومان تبادلات اینترنتی مدیریت شده است.

وی EPS سال 86، 87 و پیش بینی EPS سال 88 را به ترتیب 149، 223 و 247 ریال و رشد EPS سال 87 نسبت به سال 86 را 50 درصد اعلام و مطالبات معوق سال 87 را بیش از 18 میلیارد ریال، مطالبات مشکوک الوصول را بیش از 36 میلیارد ریال و مطالبات سررسید گذشته را نیز بیش از 15 میلیارد ریال ذکر کرد. 

دیواندری ادامه داد: 17 هزار میلیارد ریال از مطالبات بانک مربوط به پتروشیمی ها، 12 هزار میلیارد ریال مربوط به شرکتهای تولیدی، 3 هزار میلیارد ریال مربوط به بخش مسکن، 3 هزار میلیارد ریال مربوط به خشکسالی و 2500 هزار میلیارد ریال نیز مربوط به تسهیلات خرد است.

وی از اتخاذ تمهیداتی برای وصول مطالبات معوق بانک خبرداد و رقم دارایی های ارزی بانک در سال 87 را بیش از 138 میلیارد ریال و بدهی های ارزی را بیش از 139 میلیارد ریال اعلام کرد.

مدیرعامل بانک ملت نسبت کفایت سرمایه بانک را 8.6 درصد، قیمت هر سهم را قبل از بستن نماد در بورس 1197 ریال، قیمت عرضه اولیه سهم را 1050 و تفاوت قیمت اولیه و قیمت روز را 147 ریال اعلام کرد و افزود: این سود برای مدت 5 ماه، قابل توجه است.

وی بیان کرد: به زودی پروژه پرداخت الکترونیکی کارت هوشمند در بانک به بهر برداری می رسد و در این پروژه می توان پس از اتصال به کارت هوشمند سوخت به کارت بانکی عضو شتاب نسبت به پرداخت الکترونیکی وجه سوخت دریافتی در جایگاه سوخت اقدام کرد و چنانچه 100 جایگاه سوخت به این سامانه مجهز شوند، اعلام عمومی خواهد شد.

همچنین در ادامه این مراسم گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانونی به مجمع عمومی عادی صاحبان سهام قرائت و سهامداران سئوالات خود را مطرح کردند.   

کد خبر 915723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha