۲ مرداد ۱۳۸۸، ۱۱:۳۴

مسلمانان سوئیس خواستار آموزش ائمه‌جماعات در دانشگاه‌ها شدند

مسلمانان سوئیس خواستار آموزش ائمه‌جماعات در دانشگاه‌ها شدند

تحقیقات و نظر سنجی‌ها در سوئیس نشان می‌دهد جوامع مسلمان و نهادهای آموزشی با آموزش ائمه جماعات آینده در دانشگاه‌های این کشور موافق بوده و خواستار توجه به شایستگی اجتماعی در این تعلیمات هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ترکیش ویکلی، تحقیقات انجام شده از سوی بنیاد ملی علم در سوئیس نشان می‌دهد که کانونها باید گامهای ضروری را برای تعیین برنامه‌ها با همکاری دانشگاهها و مسلمانان انجام دهند.

در حال حاضر ائمه جماعاتی که در سوئیس فعال هستند یا کشور را برای آموزش بیشتر ترک کرده و یا از سایر کشورها به این سوئیس مهاجرت کرده‌اند. این درحالی است که محقق اعلام کرده‌اند جوامع مسلمان خواستار ارائه اسلامی معتبر و مناسب با معیارهای سوئیس است اما در عین حال نسبت به مداخله دولت در آموزش کمتر تمایل نشان داده‌اند.

محققان سوئیس اظهار داشته‌اند که نتایج تحقیقات آنها موجب شگفتی بوده و با انتظارات آنها فاصله داشته است.

اولریش رادولف استاد مؤسسه مطالعات شرقی در دانشگاه زوریخ اظهار داشت نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که اتفاق آرا میان جامعه اسلام میسر است و همچنین شکاف چندانی میان جامعه مسلمان و جامعه غیرمسلمان سوئیس وجود ندارد.

رادولف همچنین اظهار داشته است که باور عمومی بر این است که وضعیت کنونی آموزش ائمه جماعات رضایت‌آمیز نیست، چرا که ائمه جماعات خارج از کشور با پیشینه فرهنگی و اجتماعی سوئیس آشنا نیستند.

شرکت‌کنندگان در این تحقیق گفته است که برنامه‌های تدریس برای ائمه جماعات باید صلاحیت و شایستگی اجتماعی آنها را تقویت کند، ادغام را تسهیل کرده و شفافیت را میسر سازد تا تفکرات افراط‌گرایانه راهی به جامعه اسلامی نداشته باشند.

شرکت‌کنندگان در این تحقیقات همچنین نقش امام جماعت در سوئیس را مشابه یک روحانی مسیحی تلقی کرده و اظهار داشته‌اند که ائمه جماعات نباید صرفاَ واعظ یا آموزگار باشد بلکه باید مشاور جامعه باشد و به آنها اهمیت بدهد.

کریستوف اهلینگر از دپارتمان مطالعات دینی دانشگاه زوریخ گفت: اجرای نتایج این تحقیقات بدون یاری سیاستمداران دشوار است. این نوع آموزش زمانی جذابتر می‌شود که فرصتهای شغلی هم در اختیار طلاب قرار دهیم.

وی همچنین اشاره کرد که تلاشهای پیشین برای آموزش ائمه جماعات در دانشگاههای باسل و فریبورگ موفقیتهای محدودی داشت و علت آن دشواری سازمانی و مالی آنها بوده است.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که پاسخ قطعی به پرسش سرمایه‌گذاری وجود ندارد اما اکثر نهادها و سازمانهایی که در این تحقیقات شرکت کرده‌اند با ارائه بودجه دولتی نسبت به این آموزشها موافق بوده‌اند.

در ماه می دولت اعلام کرده بود که در انتظار اعلام نتایج این تحقیق است تا بتواند موضع مناسب خود را اتخاذ کند تاکنون هیچ کدام چهار حزب اصلی سوئیس با برنامه آموزش برای ائمه جماعات مخالفت نکرده‌اند.

طارق رمضان برجسته‌ترین متفکر مسلمان سوئیس نیز اظهار داشته است که ارائه آموزش به ائمه جماعات در سوئیس از ضرورت بسیاری برخوردار است.

وی همچنین گفته است که آموزش ائمه جماعات در داخل کشور از اهمیت حیاتی برخوردار است.

طارق رمضان از پیشنهاد ارائه بودجه مختلف از کمکهای دولتی و مالیت همگام با مقررات مذاهب مسیحی در سوئیس موافق است.

کد خبر 916597

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha