به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، هدف حماس از این تغییر تاکیتک، پایداری "فرهنگ مقاومت" است.
نیویورک تایمز با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی حماس در این راه از قبیل پخش کتابها و مجموعه های شعر و فیلم نوشت : البته هنوز فرهنگ مقاومت مسلحانه جایگاه خود را دارد، اما با این وجود تاکید ویژه ای بر روی فرهنگ مقاومت وجود دارد.
در همین رابطه "ایمان طاها" از اعضای جنبش حماس می گوید : موقعیت فعلی نیازمند توقف شلیک موشک است. بعد از جنگ مبارزین و مردم ما نیازمند استراحت هستند.
به گفته طاها، فرماندهان حماس از جنگ 22 روزه درسهایی را گرفته و هم اکنون در حال بازسازی قوای خود هستند و توقف شلیک موشکهای قسام به سوی شهرکهای صهیونیست نشین به دلیل این استراتژی جدید بوده است.
نیویورک تایمز می نویسد : اینکه حماس چه زمانی به موشکهای دوربرد دست پیدا می کند مشخص نیست، اما تغییر تاکیک نیروهای این جنبش کاملا مشهود است. در ماه ژوئن روی هم رفته فقط دو موشک به سوی اسرائیل شلیک شد و این یکی از کمترین میزان حملات موشکی حماس به شهرک های صهیونیست نشین از سال 2002 تا کنون محسوب می شود.
در جنگ 22 روزه غزه، حماس توانست دست بالا را نسبت به رژیم اسرائیل داشته باشد و در نتیجه تل آویو با انتقاد مواجه شد.
"اسامه علی" از مسئولین فرهنگی نوار غزه در این باره می گوید : ما تروریست نیستیم بلکه نیروهای مقاومت هستیم و می خواهیم تا واقعیت خود را به جهان خارج برسانیم. ما خواهان آن هستیم که نویسندگان و روشنفکران خود به غزه آمده و شاهد رنج مردم باشند.
بر همین اساس، حماس اکنون تلاش می کند تا با پرداختن به موضوع روابط عمومی در اندیشه کسب حمایتهای بین المللی باشد.
هدف از این تغییر تاکیتک، وارد کردن فشارهای بیشتر بر رژیم اسرئیل برای از میان برداشتن محاصره غزه و کسب امتیار از تل آویو است و این در حالی است که تل آویودر هفته های گذشته از ورود گروه های حقوق بشر بین المللی به غزه ممانعت به عمل آورده است.
نظر شما