پرویز بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن انتقاد از معرفی گونه های جدید در زیستگاههای مختلف گفت: برای گرفتن ازت از خاک در شالیزارهای شمال از جلبکی به نام "آزولا" استفاده شد که بومی منطقه نبود و امروز به عنوان آفتی برای تالاب انزلی است و به طور جدی بستر اصلی این تالاب زیبا و بین المللی را تخریب کرده است.
این متخصص محیط زیست "آزولا" را پدیده ای دانست که به خاطر پوشیدن سطح رویی تالاب مانع نفوذ نور خورشید به لایه های زیرین و بستر و عمق دریاچه می شود و به همین دلیل بسیاری از ریز موجودات و دیگر گونه های ضعیف تر به دلیل وچود چنین پدیده ای از بین رفته اند.
از سوی دیگر بستر تالاب انزلی به دلیل مغذی بودن توانسته باعث تکثیر و رشد غیر قابل تصور آزولا شود که این جلبک به خودی خود امروزه به عنوان یکی از دلایل مرگ تالاب زیبای انزلی شده است.
بختیاری همچنین به نمونه های دیگر مثل انواع ماهیهای غیر متعارف و ناسازگار با گونه های دیگر اشاره کرد و افزود: ماهیها هم می توانند قربانی چنین پدیده ای شوند و اگر گونه ای به عنوان گونه جدید منتقل شود می تواند گونه های دیگر را به دلایل مختلف از بین ببرد و یا زندگی را برای آنان مشکل کنند.
این کارشناس محیط زیست با مثال حلزونهای آفریقایی که در منطقه هاوایی آمریکا رها شده بودند اضافه کرد: حلزونهای زیبایی برای تنوع و تکثر حلزون در منطقه هاوایی از آفریقا منتقل شد که بعد از مدتی این حلزون تمام گونه های حلزون در آن منطقه را خوردند و نسل آنها را در آن منطقه منقرض کردند، بنابراین این نمونه ها و اتفاقات نشان می دهد این پدیده نمی تواند باعث تقویت زیستگاهها و حتی تکثیر و تنوع گونه ها شود.
نظر شما