به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین نشست کارگروه ادب و هنر باشگاه کارگران هنرمند عصر شنبه سوم مردادماه با عنوان "تبیین اندیشههای سالار شهیدان" با حضور استادان و شاعران ادبیات معاصر در موزه دکتر سندوزی برگزار شد.
در ابتدای این نشست فرزاد قاسم زاده دبیر باشگاه کارگران هنرمند ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به ویژه سالروز ولادت با سعادت امام حسین (ع)، ابوالفضل العباس (ع) و امام زین العابدین (ع)، گفت: نهضت عاشورا و قیام امام حسین (ع) آنچنان نفوذی دارد که نه تنها مسلمانان بلکه تمامی ادیان و مذاهب بر عمق و عظمت این حادثه و معنویت آن معترفاند و پیام عاشورا تا پایان دنیا به عنوان نابترین شعار عدالت خواهی و آزادگی به هنگام ظلم و بیداد در هر جای این کره خاکی سروده خواهد شد.
دبیر باشگاه کارگران هنرمند گفت: بسیاری از اندیشمندان و بزرگان ادیان مختلف به دنبال سالها پژوهش و تحقیق در زمینه فلسفه قیام عاشورا و نهضت حسینی همگی بر این عقیدهاند که قیام امام حسین (ع) نشات گرفته از یک قدرت الهی بود و امام حسین (ع) با این حرکت خود قصد داشت تا دین اسلام و سیره پیامبر (ص) را برای همیشه جاوید سازد تا در گذر ایام دستخوش تحریف و دگرگونی نشود.
قاسمزاده در ادامه با اشاره به جملاتی از برخی نویسندگان مشهور جهان در این باره افزود: آنتوان بارا از جمله پژوهشگران مسیحی است که در کتاب "حسین در اندیشه مسیحیت" خود حقیقت شخصیت امام حسین (ع) را اینگونه بیان کرده است "من در مورد زندگی و حرکت حسین (ع) بیشتر به بعد انقلابی شخصیت ایشان شیفته شدهام. آن حضرت در مرامنامه قیام خود اعلام میکند "من از روی هوسرانی و خوشگذرانی و برای فساد و ستمگری قیام نکردهام بلکه قیام من برای اصلاح در امت جدم و برای امر به معروف و نهی از منکر و حرکت بر اساس سیره جد و پدرم است".
وی اضافه کرد: چارلز دیکنز نویسنده معروف انگلیسی هم میگوید "اگر منظور امام حسین (ع) جنگ در راه خواستههای دنیایی بود، من نمیفهمیدم چرا خواهران و زنان و اطفالش به همراه او بودند؟ پس عقل چنین حکم میکند که او فقط به خاطر اسلام فداکاری خویش را انجام داد". ادوارد براون مستشرق معروف انگلیسی هم عنوان میکند "آیا قلبی پیدا میشود که وقتی درباره کربلا سخن میشنود آغشته با حزن و الم نگردد؟ حتی غیر مسلمانان نیز نمیتوانند پاکی روحی را که در این جنگ اسلامی در تحت لوای آن انجام گرفت انکار کنند".
در ادامه این برنامه محمد تهران پور (سفیر نیشابوری) ضمن قرائت اشعار خود به مناسبت میلاد امام حسین (ع) در تبیین افکار و اندیشه های آن حضرت گفت: بی شک قیام حسین بن علی (ع) یکی از ماندگارترین و موثرترین وقایع تاریخ اسلام است که به ویژه در فرهنگ تشیع از پایه بسیار والایی برخوردار است بدان سبب که جهتگیری تشیع پیش و پس از واقعه عاشورا به طور فزایندهای دیگرگون است. اگر شیعیان در دوره امام علی(ع) و امام حسن(ع) در بزنگاه جنگ و حادثه امامان خویش را وانهادند و عذرها آوردند پس از واقعه عاشورا هسته تمام اعتراضات و قیامهای ضد اموی و عباسی بودند. به بیان رساتر حکومتهای جائر بسیاری آمدند و رفتند ولی حسین آمد و باقی ماند.
سفیر نیشابوری گفت: قیام امام حسین(ع) عرصه گسترده نمایش و ارائه بلندترین صفات انسانی است. در این قیام فداکاری در راه هدف والای انسانی و دینی تا پای گذشتن از جان به نمایش در میآید، در این قیام سخنان، رفتار و هر یک از کردار امام و یارانشان واجد بار معنایی بسیار است. علاوه بر این قیام امام حسین(ع)، از ابتدا تا انتها خود سوال بزرگی است، چرا امام مراسم حج را نیمه کاره رها کرد و رهسپار کوفه شد؟ این کدام امر خطیری بود که چنین هجرت عظیمی را سبب شد؟ چرا در این سفر امام با تمام خاندان خود راهی شد؟ چرا زنان و کودکان را نیز با خود همراه کرد؟ و بسیاری سوالهای دیگر که خود از لایههای تودرتوی این واقعه حکایت دارد.
در ادامه برنامه کتاب شعر دکتر میر مجتبی مولایی با نام "عشق آمد و رفت" مورد نقد و بررسی استادان و شعرای حاضر در این نشست قرار گرفت و بتول مومن، پرستو منادی، هوشنگ ترابی، حامد کمیلی، میرزا علی تقی زاده، هما صالحی، پروانه صالحی، میترا صالحی، حسینعلی مهدوی، جلال محمدخانی، حسینعلی مهدوی، جلال مهدوی، شاه زیدی و سید رضا روحانی اصفهانی اشعاری را به مناسبت میلاد امام حسین (ع) و اعیاد شعبانیه قرائت کردند.
نظر شما