۴ مرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۴۹

حفظ گونه های دریای خزر نیازمند برنامه ریزی است

حفظ گونه های دریای خزر نیازمند برنامه ریزی است

گرگان - خبرگزاری مهر: نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس گفت: حفظ گونه های بزرگترین دریاچه جهان (دریای خزر) ضروری است.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، عبدالحسین ناصری بعداز ظهر یکشنبه در بازدید از طرحهای شیلات گلستان افزود: افزایش تولید و رهاسازی گونه های ماهیان از جمله برنامه برای حفظ ذخایر این دریا است.

وی اظهار داشت: با حمایت بیشتر از فعالیت اینگونه مراکز که رویکرد اصلی آنان تکثیر، پرورش و احیا ذخائر دریایی است، می توان در افزایش میزان تولید نقش بسزایی ایفا کرد.

وی با تاکید بر گسترش فعالیتهای علمی بر انواع لاروها و بچه ماهیان تولیدی، خواستار تلاش بیشتر برای حفظ ذخائر آبزی دریای خزر شد.

ناصری بیان داشت: مولد سازی میگوی وانامی در ایجاد امنیت غذایی و درآمدزایی موثر بوده و بسیاری از مراکز با تسهیلات اندک می ‌تواند امکان اشتغالزایی بیشتر و تامین انواع فرآورده‌های گوشتی آبزیان را فراهم کنند.

نماینده مردم گرگان وآق قلا در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: با قوانینی که در این زمینه وضع می شود برای برطرف کردن بخشی از مشکلات پیش‌ روی پرورش‌ دهندگان میگو در استان تلاش می شود تا پس از مولدسازی، زمینه جذب سرمایه گذار را در  بخش تولید فراهم کنیم.

مدیرکل شیلات گلستان گفت: مصوب برنامه سال 88 برای تولید بالغ بر 50 میلیون قطعه ماهی استخوانی در مرکز کلمه سیجوال بوده است که به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی و با زیرکشت بردن تمامی استخرهای تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی کلمه پیش بینی می شود در سال جاری بیش از 65 میلیون قطعه ماهی استخوانی از این مرکز تولید و رهاسازی شوند.

علی اکبر پاسندی اظهار داشت: این رقم در سال گذشته در مرکز کلمه سیجوال بالغ بر 28.5 میلیون قطعه بوده که با توجه به برنامه ریزی های انجام شده حدود 130 درصد افزایش دارد.

وی یادآور شد: گونه میگو وانامی دارای رتبه نخست گونه‌ های پرورشی جهان است زیرا که مقاومت بسیار بالایی در برابر استرسهای طبیعی و محیطی دارد و با توجه به رشد سریعی که نسبت به گونه میگوی سفید هندی دارد از چند سال قبل به طور آزمایشی وارد کشور شده و در استانهای جنوبی پرورش یافته و نتایج خوبی را به همراه داشته است.

وی از جمله مزیتهای دیگر میگوی وانامی را رشد بیشتر نسبت به گونه‌های بومی دانست و گفت: مقاومت بیشتر نسبت به شوری آب، تخم ریزی متعدد آن در زمان تکثیر، استقامت بیشتر در مقابل بیماری ها و نداشتن مشکلات زیست محیطی از دیگر مواردیست که این گونه را متمایز می کند.

پاسندی یادآورشد: پیش از این، صنعت تولید میگو به عنوان فعالیتی دارای ریسک بالا بوده اما با به کارگیری مولدین پرورشی و با تزریق سرمایه بیشتر علاوه بر آن که بروز زمینه ای جدید در شکل فعالیت شد، موجب تقویت بنیه مالی صنعت می شود.

کد خبر 918480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha