به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، علی اکبر پاسندی عصر یکشنبه به خبرنگاران گفت: در حال حاضر هشت درصد سطح پرورش ماهیان گرمابی کشور در استان بوده و حدود 10 درصد تولید ماهیان گرمابی کشور در استان صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه گلستان چهارمین تولیدکننده ماهیان گرمابی در کشور است، اظهار داشت: پرورش ماهیان گرمابی در کنار بخش کشاورزی یکی از محورهای اصلی توسعه محسوب می شود و در بهبود وضعیت تغذیه ای استان، اصلاح ساختار اقتصادی و اجتماعی و محرومیت زدایی نقش مهم دارد.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 30 درصد مزارع پرورش ماهی گرمابی استان دارای سیستم برق سراسری هستند که می توان طرح الگویی را در آنان اجرا کرد و پیش بینی می شود در صورت اجرا و تجهیز این مزارع به سیستم هواده در برنامه پنجم توسعه بالغ بر هزار تن به تولیدات ماهیان گرمابی استان اضافه شود.
به گفته پاسندی، متوسط تولید در واحد سطح در استان سه تن بوده که با برنامه ریزی های انجام شده و سیاستگذاری در معاونت آبزی پروری بخش عمده تولید ماهیان گرمابی به سمت پروژه های افزایش تولید در واحد سطح سوق داده شود.
مدیرکل شیلات گلستان بیان داشت: با حرکت به سمت این نوع پروژه ها در بخش قابل توجه ای از منابع انرژی، اصلاح ساختاری نحوه مصرف خواهد شد.
وی یادآور شد: با اجرای پروژه الگویی پرورش ماهیان گرمابی ضمن استفاده از تجهیزات لازم با رهاسازی و تراکم بالا، وزن متوسط بالای بچه ماهی، امکان تولید در واحد سطح 30 درصد در هکتار افزایش می یابد.
وی با تاکید بر کمبود منابع آبی در کشور گفت: توسعه صنعت آبزی پروری، افزایش تولید و ایجاد اشتغال در گرو استفاده از آخرین فناوری های در استفاده از منابع آبی است.
نظر شما