به گزارش خبرگزاری مهر، این کتاب به بررسی دیدگاههای ویتگنشتاین درباره موضوعاتی چون مفاهیم و فلسفه، گفتگو و اشخاص، درک غریزی معانی، مفهوم سوژه، متافیزیک، غریزه و بازیهای زبانی میپردازد.
کتاب به طور کلی به هفت بخش که مؤلف آنها را "گفتگو" مینامد تقسیم میشود. کتاب علاوه بر مقدمه، نتیجه و نمایه فهرستی از آثار ویتگنشتاین را نیز معرفی کرده است.
دیدگاه رادیکال درباره ویتگنشتاین در فلسفه به معنای پایان سلطه تئوریهای متعلق به سنت فکری گذشته است. سنتی که در آن نظریههای گوناگون در مقابل و در مناظره با هم قرار داشتند؛ عقلگرایان در مقابل تجربهگرایان، ایدهآلیستها در مقابل رئالیستها.
دغدغه اصلی و ذهنمشغولی ویتگنشتاین در فلسفه زبان است. ولی نویسنده نقطه عظیمت پژوهش خود را "مفهوم مالکیت" قرار داده است.
نویسنده معتقد است سؤالهای اساسی درباره شکل زندگی و ماهیت فلسفه از دیدگاه ویتگنشتاین از این رهگذر قابل پاسخ است.
ویتگنشتاین از تأثیرگذارترین فیسلوفان قرن بیستم است. تراکتاتوس و پژوهشهای فلسفی دو کتاب مهم او هستند که به همراه کتاب "هستی و زمان" اثر هایدگر سه کتاب تأثیرگذار در فلسفه قرن بیستم به شمار میروند.
ویتگنشتاین در کتاب "پژوهشهای فلسفی" از پروژه تراکتاتوسی خود کناره میگیرد. به طور کلی، دوره زندگی فکری ویتگنشتاین به دو دوره تقسیم میشود.
دوره فکری اول او که در میان اهل فن به ویتگنشتاین متقدم شهره است، با اثر او تحت عنوان "تراکتاتوس" شناخته میشود. در دوره دوم فکری او یا در دوره ویتگنشتاین دوم، اندیشه او در پژوهشهای فلسفی مندرج است طنین انداز است.
نظر شما