مجید خلیلی خشنود در گفتگو با خبرنگار مهر در زنجان بر لزوم توجه به صنایع تبدیلی در استان تاکید کرد و گفت: بیش از دو میلیون تن محصولات کشاورزی و دامی در استان زنجان تولید می شود که از این میزان بیش از 50 درصد محصول تولیدی مازاد بر نیاز استان است.
وی ادامه داد: محصولات تولید کشاورزی و دامی تولید شده استان زنجان را در ارقام و تنوع محصولی متنوع دانست و افزود: بیش از یک میلیون تن محصول تولیدی در استان بیش از نیاز است و این امر نیاز به وجود صنایع تبدیلی در استان را نشان می دهد.
خشنود افزود: زمان تولید محصولات کشاورزی و دامی در استان مصادف با افت قیمت و محصولات بوده که عمده دلیل افت قیمت محصولات کشاورزی نبود صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی است.
به گفته خشنود، صنایع تبدیلی قدم اول در توسعه تولید و صادرات در بخش کشاورزی بوده و به همین خاطر از همه پتانسیلها برای توسعه این بخش تلاش خواهیم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، توسعه بخش کشاورزی و دامی را نیازمند گام برداشن در مسیر فرآوری و تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و افزود: وضعیت استان زنجان به لحاظ صنایع غذایی بهتر از سایر استانها نیست اما گامهای ابتدایی و خوبی برداشته شده است.
خشنود گفت: امسال بیش از پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان افزود: طی سه ماهه اول امسال هزار و 745 هکتار از اراضی کشاورزی این استان تحت پوشش سیستم آبیاری نوین قرار گرفته است.
خشنود ادامه داد: 40 درصد از کل اقدامات انجام شده در خصوص تجهیز اراضی کشاورزی استان به سیستم نوین آبیاری، طی سه سال اخیر انجام شده است.
وی صرفه جویی قابل توجه در مصرف آب، تسریع در عملیات آبیاری و افزایش راندمان تولید را از جمله نتایج مثبت استفاده از سیستم نوین آبیاری در زمینهای کشاورزی عنوان کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر 880 هزار هکتار از اراضی استان زنجان قابل کشت است، افزود: 20 درصد این اراضی تحت پوشش کشت آبی است.
خشنود بر لزوم استفاده صحیح از منابع آبی استان تاکید کرد و گفت: بهره مندی از روشهای نوین در استفاده از این منابع از جمله روشهای بارانی، نوارهای آبیاری و سیستم آبیاری قطره ای به لحاظ بالا بودن میزان بهره وری نسبت به روشهای سنتی، مورد توجه زارعان قرار گرفته است.
خشنود ادامه داد: در استان زنجان 880 هزار هکتار اراضی قابل کشت وجود دارد که از این مقدار حدود 160 هزار هکتار به صورت آبی و نیمه آبی کشت می شود یعنی از لحاظ دست یابی به تولید بالاتر در ارتباط با خاک و زمین محدودیتی نداریم.
وی افزود: سه محدودیت در ارتباط با افزایش تولید وجود دارد که این سه محدودیت به ترتیب آب، دانش فنی و منابع سرمایه ای است که هر کدام متولی خاص خود را دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: اگر خاک و آب در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد اما عامل محدود کننده یعنی منابع را نتوانیم به اندازه کافی تأمین کنیم، نمی توان به آن اهداف و آرمانهایی که برای تولید در نظر گرفته ایم، دست یابیم.
خشنود افزود: دسترسی به تولید چهار میلیون تن محصول کشاورزی در سال جزو برنامه های اصلی این سازمان به شمار می رود و امید است ظرف 10 سال آینده به این میزان دست یابیم.
نظر شما