۶ مرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۵۵

شرایط استفاده از کل ظرفیت آب سد دوستی در مشهد میسر می شود

شرایط استفاده از کل ظرفیت آب سد دوستی در مشهد میسر می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: با بهره برداری کامل از طرح توزیع آب سد دوستی تحت عنوان پروژه قمر بنی هاشم (ع) که با سرعت در حال اجراست، استفاده از کل ظرفیت این سد در شهر مشهد به میزان شش متر مکعب بر ثانیه فراهم خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، مهندس محمد پرورش ظهر سه شنبه در نشستی خبری در محل آبفای مشهد در جمع خبرنگاران افزود: پروژه توزیع آب سد دوستی در قالب سه فاز از  اواخر سال 87 آغاز شده و  با اقدامات صورت گرفته تاکنون نیمی از ظرفیت آب این سد برای استفاده شهروندان و مجاوران شهر مشهد فراهم شده است.

مدیرعامل شرکت آبفای مشهد تصریح کرد: امید است تا اوایل سال آینده به طور کامل شاهد بهره برداری از پروژه قمر بنی هاشم (ع) و استفاده از تمامی ظرفیت آب سد دوستی در مشهد باشیم.

وی با اشاره به لزوم پروژه توزیع آب سد دوستی گفت: مشهد به لحاظ توپوگرافی دارای مخازن متعددی است به طوریکه پس از رسیدن این حجم آب به شهر مشهد ابتدا باید توسط خطوط انتقال لازم بین مخازن منتقل و سپس توسط خطوط توزیع  از این مخازن در سطح شهر توزیع شود.

پرورش در خصوص مراحل اجرای  پروژه قمر بنی هاشم (ع )، تصریح کرد: آب سد دوستی در بهمن ماه امسال به مشهد رسید که در مرحله اول با اقدامات و اصلاحات فوری انجام شده در مخازن تا خطوط و شبکه، به رغم محدودیت زمانی و مشکلات موجود،  امکان بهره برداری از دو متر مکعب آب در ثانیه از آب سد دوستی فراهم شد.

مدیرعامل شرکت آبفای مشهد تصریح کرد: در مرحله دوم این طرح که با اعتبار 250 میلیارد ریال در پایان تابستان به بهره برداری می رسد، با اصلاح و توسعه 32 کیلومتر از شبکه توزیع، امکان استفاده از آب سد دوستی در مشهد به چهار متر مکعب بر ثانیه افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه در قالب سه فاز پروژه توزیع آب سد دوستی مشهد، اجرا و اصلاح 270 کیلومتر خطوط توزیع آب صورت می گیرد، افزود: برای فاز سوم این پروژه بزرگ 450 میلیارد ریال اعتبار لازم است که در مجموع استفاده از ظرفیت آب این سد  به شش متر مکعب در ثانیه افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: از نظر هیدرولیکی مشهد به 21 پهنه هیدورلیکی تقسیم می شود که هفت پهنه آن تحت تاثیر آب سد دوستی قرار خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت آبفای مشهد با بیان اینکه هم اکنون عملیات اجرایی پروژه توزیع آب سد دوستی مطابق برنامه زمانبندی شده پیش می رود، تصریح کرد: اجرای این پروژه بسیار دشوار است زیرا باید در مرکز شهر و مناطق با بار ترافیکی سنگین لوله هایی با قطر حدود 1600 تا 1800 میلی متر اجرا شود.

پرورش، اجرای پروژه توزیع آب سد دوستی به صورت شبانه را از ویژگی های منحصر به فرد این پروژه در سطح کشور دانست و افزود: بدین ترتیب عملیات اجرایی در شب انجام شده و با آسفالت منطقه، اثری از حفاری و کنده کاریها در روز مشاهده نمی شود و این اقدام در راستای تسریع در انجام کار و جلوگیری از مشکلات رفت و آمد زوار و شهروندان مشهد صورت می گیرد.

وی افزود: طرح توزیع آب سد دوستی هم اکنون در قالب 10 پروژه در مناطق مختلف شهر مشهد اعم از صد متری، بلوار 22 بهمن، پل راه آهن، ترمینال،عدل خمینی، چهار راه بیسیم، سه راه و میدان راهنمایی، میدان فردوسی، تقاطع راه آهن تا بلوار حر و کنه بیست، آخوند خراسانی، چهارراه خسروی، خیابان امام رضا (ع)، بعثت، خیابان کوهسنگی، احمدآباد و سلمان فارسی در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت آبفا مشهد خاطرنشان کرد: تا پیش از ورود آب سد دوستی به مشهد 90 درصد آب مصرفی شهر مشهد از منابع آب زیرزمینی یعنی حدود 350 حلقه چاه و 10 درصد مابقی از منابع آب سطحی (سدهای طرق، کارده، قنات قاسم آباد، امامیه و چشمه اندرخ ) تامین می شد.

وی افزود: همگام با ورود آب سد دوستی به مشهد و استفاده از قسمتی از ظرفیت آب این سد، تاکنون حدود 60 چاه آب خاموش و از مدار بهره برداری خارج شده است که این امر کمک بزرگی در حفظ منابع آبهای زیرزمینی دارد.

کد خبر 919801

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha