به گزارش خبرگزاری مهر، این نشریه به صاحب امتیازی بنیاد حکمت اسلامی صدرا و مدیر مسئولی سید محمد خامنهای، با بیاناتی از مقام معظم رهبری درباره «پرورش ذهن کودک» آغاز شده و سرمقاله «زهره حسینی» رئیس واحد پژوهش «فلسفه و کودک» بنیاد حکمت اسلامی صدرا در پی آن آمده است.
این ویژهنامه شامل یازده مطلب در قالب مقالات تحلیلی، گزارشهای پژوهشی و ترجمه متون تخصصی در زمینه «فلسفه و کودک» میشود و همچنین با استفاده از کاریکاتورهای مرتبط و عکسهای متعددی از کارگاههای عملی «فلسفه و کودک» این واحد پژوهشی، مزّین شده و جذّابتر بنظر میرسد.
زهره حسینی، در سرمقاله خود با اشاره به هدف اسلام در فراهم ساختن کمال آدمی و راهنمایی او بسوی صراط مستقیم، طراحی برنامهای هماهنگ و نظاممند با این اهداف را امری بدیهی میشمارد که البته بآسانی انجام نمیپذیرد.
وی در ادامه با اشاره به فرمایش رسول اکرم(ص) در خصوص تأثیر بسزای آموزش و تربیت در دوران کودکی، نقش برنامه «فلسفه و کودک» را در کمک به پرورش استعدادها و ارزشهای نهفته انسانی از طریق تفکر فلسفی، بسیار مفید ارزیابی کرده است.
رئیس واحد پژوهش «فلسفه و کودک» بنیاد حکمت اسلامی صدرا، در ضمن سرمقاله خود، به نکته ظریفی اشاره کرده که همانا، ساده انگاشتن پرورش تفکر فلسفی در کودکان و وام گرفتن از ابزارهای غربی و سکولاریستی در این مهم است که در صورت عدم مهارتهای خاص این جریان، آسیبهای جبران ناپذیری را به تفکر کودکان وارد خواهد ساخت.
حسینی برخورد قانونی مسئولین مربوط در این زمینه را خواستار شد و با قدردانی از مسئولین وزارت آموزش و پرورش بخاطر همکاری و همگامی در اجرای عملی طرح «فلسفه و کودک»، سر مقاله خود را به پایان رسانده است.
دومین شماره نشریه «فلسفه و کودک» با مقالات زهره طوطی با عنوان «جایگاه تفکر خلاق در طرح فلسفه و کودک»، «کندو کاو فلسفی براساس فرهنگ ایرانی» نوشته «مهدی نیکبخت»، «مهارت منطقی در طرح فلسفه و کودک» از مریم سلگی و «جهانبینی فلسفی در داستانهای فکری» کار مشترک زـ مهربان و رؤیا متین ادامه مییابد.
«کاربردی ساختن فلسفه در جامعه» عنوان مصاحبهای است که با دکتر احد فرامرز قراملکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران انجام شده، ترجمه مریم اعلایی از مقاله سارا استانلی با عنوان «کاربرد سؤالات فلسفی» و دو مقاله تحلیلی با عناوین «تأثیر رنگها برتفکر و خلاقیت» و «نقش صبحانه در یادگیری» نیز از مطالب این ویژهنامه بشمار میروند.
از دیگر مطالب به چاپ رسیده در این ویژهنامه، میتوان به گزارشهایی از گفتگو با معلم طرح فلسفه و کودک، اولیای دانشآموزان شرکت کننده در کارگاههای فلسفه و کودک و یک نمونه از طرح بحث داستان در کار فلسفه و کودک اشاره کرد.
دومین شماره ویژهنامه فلسفه و کودک با عنوان «کودک، تفکر، خلاقیت» از سوی انتشارات بنیاد حکمت اسلامی صدرا، در 87 صفحه به علاقمندان و پژوهشگران این عرصه، ارائه شده است.
نظر شما