دکتر محمد سلطانی فر که با خبرنگار مهر گفتگو میکرد در پاسخ به این سؤال که چه پیششرطهایی باید وجود داشته باشند که ما در عرصه علوم انسانی دارای نظریهپردازان قوی باشیم؟ گفت: یکی از مباحثی که به طور مکرر در علوم انسانی وجود دارد این است که سیرتحول و تغییر در انسان بهگونهای در حال پیشرفت و رشد است. این وضعیت مثل گذشته نیست و شناخت انسان هماکنون در یک دوره دارای تغییرات ممتد است.
استاد ارتباطات دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تصریح کرد: تفاوت این شناخت با گذشته در آن است که در گذشته انسان در چارچوب مرزهای جغرافیایی قابل انفکاک و جدا کردن از جغرافیای دیگر بود اما امروز این جغرافیا یک کاسه و جهانی است و قابل تسری به دیگر جوامع است. با در نظرگرفتن این دو اصل شناخت، علوم انسانی اولاً دارای تغییرات، سرعت زودگذر و ناپایداری است و در ثانی کاملاً جهانی و درهم تأثیرگذار است.
مؤلف کتاب "روابط عمومی الکترونیک " در پاسخ به این سؤال که آیا میتوان گفت که در موقعیت کنونی ما در عرصه علوم انسانی نظریهپرداز جدی نداریم؟گفت: بله به جرأت میتوان گفت که حداقل در داخل کشور نتوانستهایم نظریهپردازان تأثیرگذار بر عرصه جهانی و جامعه جهانی داشته باشیم وهمچنین این نظریهپردازان به جرأت نمیتوانند مطالب خاص خودشان را بیان کنند. همچنین رسانههایی جهت انتقال افکارشان به جامعه جهانی و طرح در جامعه جهانی نداریم .
مؤلف کتاب "روابط عمومی در فضای مجازی " در پاسخ به این سؤال که آینده نظریهپردازی در علوم انسانی در ایران را چگونه ارزیابی میکنید ؟ گفت: ما باید جامعه جهانی را بهخوبی بشناسیم. رسانههای تأثیرگذار بر آن را تهیه کنیم و سپس این جرأت و جسارت را به نظریهپردازهایمان بدهیم که بتوانند که با برخورد با دیدگاههای دیگران نظرات خود را بیان کنند.
نظر شما