به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای مراسم حسین پاکدل گفت: هیچ قشری مانند هنرمندان معنی آیه "انا لله و انا الیه راجعون" را به خوبی باور ندارد. زیرا آنها هستند که در دوران کوتاه زندگی با تولید اثر خود را جاودانه میکنند. پیکر مرحوم داد امروز از میان ما میرود. اما آثار و خدمات او به کشور و فرهنگ بازمانده است. امروز خانواده سینما عزادار یک خدمتگزار سینما است.
در ادامه محمدمهدی عسگرپور مدیر عامل خانه سینما گفت: داد هم امروز از میان ما رفت. وی شاید در عرصه تولید آثار زیادی نساخته باشند، اما یکی از آنها برای ملتهای جهان کافی است. روز جمعه به دیدن ایشان رفتم توی تصاویری که از وی در ذهنم شکل میگرفت و دنبال بهترین آن بودم، آیة الکرسی به فکرم خطور کرد. او در "بازمانده" از این آیه به درستی استفاده کرد.
وی ادامه داد: این رفتار برای یک هنرمند بس است. ایشان در زمان مدیریت خود در معاونت سینمایی نیز کارهای زیادی انجام داد. وی با مداومت طرحهای زیادی را پیگیری کرد. در تمام این دوران حتی پس از پایان مدیریت وی همیشه از ایشان به نیکی یاد میشد و امیدوارم روح ایشان با نیکان محشور شود.
پاکدل هم مرحوم داد را هنرمندی دانست که بیشترین نقش را در تبیین انقلاب و تشویق مردم و هنرمندان برای رای دادن به قانون اساسی داشت و با استدلال از تمام اعتقادات خود دفاع میکرد. رضا کیانیان هم که به خاطر فوت سیفالله داد حال مساعدی نداشت گفت: وقتی آقای منوچهر محمدی از من خواستند درباره داد صحبت کنم، گفتم در این حال نمیتوانم.
این بازیگر سینمای ایران در ادامه افزود: مرحوم داد از باسوادترین و روشنفکرترین مدیران سینمایی بود که من در تمام این مدت دیدم. قرار بود ایشان فیلمی بسازند و من در آن بازی کنم که نشد. وقتی رفتم آن دنیا پیش سیفالله داد حتما آنجا فیلمی میسازیم و من در آن بازی میکنم.
علیرضا رئیسیان رئیس کانون کارگردانان سینمای ایران هم در ادامه مراسم تشییع پیکر زندهیاد سیفالله داد گفت: من از طرف کانون کارگردانان سینمای ایران از قدمهای مبارک همه شما برای این بدرقه تاریخی تشکر میکنم. سیفالله آدمی ویژه و ترکیبی از عقلانیت و احساس بود.
وی افزود: او زمانی که پشت دروبین بود و زمانی که پشت میز مدیریت رفت حالش تغییر نکرد. او در اوج همانی بود که در شروع کارش در سینما و تلویزیون میشناختیم. این بیماری که در پنج سال جسم او را اذیت کرد، نتوانست برای لحظهای روح وی را در مقابل پیروزی از پای دربیاورد.
علی پسر مرحوم داد با تشکر از حضور اهالی سینما گفت: من از طرف مادر و برادرانم از شما تشکر میکنم. حضور صمیمی شما فضایی ایجاد کرد که ما این درد را آسانتر تحمل کنیم. او در کنار پدر بودن، یک مربی دلسوز و راهنمایی بزرگ بود. از دست دادن وی بسیار سنگین است و از اینکه توانستم در این سالها درسهایی گرانبها از او بگیرم خدا را شاکرم.
وی ادامه داد: بسیار نیکبخت بودم در کنار وی ایمان راستین را تجربه کردم و به یمن وجود او از مظهر انسانهایی فیض بردم که امروز از حضورشان تحمل این درد برایم راحتتر شده است. امروز بازمانده پدری هستیم که تجلی مهر دوستانش باعث تسکین آلام ما است. از حضور تک تک شما سپاسگزارم.
در ادامه پس از خواندن ابیاتی توسط حسامالدین سراج، رضا کاشانی رئیس وقت صدا و سیما مرکز فارس گفت: داد به عنوان دانشجو وارد صدا و سیما شد و با کمک دوستان و همکاران خود برنامه جهاد برتر را برای مرکز فارس آماده کرد. او با این برنامهها برای انقلاب تبلیغات خود را در داخل شروع و بعد با "بازمانده" برای جهان تبلیغ کرد.
وی ادامه داد: من افتخار میکنم در دانشگاهی تحصیل کردم که افرادی چون خانم گوهرزاد (همسر مرحوم داد) و خود سیفالله داد در آن درس خواندند. شناخت یک گوهر بیشترین امتیاز برای یک انسان است. ما این گوهر را حفظ و به راه وی افتخار میکنیم و آن را ادامه میدهیم.
خواهر مرحوم داد نیز در این مراسم گفت: او اعتقادی عمیق به عنصر دیالوگ داشت و شنوندهای همدل بود. با همه ارتباط برقرار و همیشه از خودمحوری و تکصدایی پرهیز میکرد. بیاییم برای یادگاران وی و نسل دانشجویی که توسط او به جامعه وارد شدند ارزش قائل شویم.
سیدمحمد بهشتی مدیر پیشین بنیاد سینمایی فارابی هم گفت: از زمانی که داد بیمار شد همه نگران بودیم. اما چند وقتی بود احساس میکردم خطر رفع شده است. من از زمانی که مرحوم داد از شیراز برگشت تا همین روزهای اخیر در جریان انتخابات با هم در ارتباط بودیم و مدام گفتگو میکردیم. در این سالها شخصیتی خاص از وی در خاطرم مانده است.
وی با اشاره به مراسم بزرگداشت وی در جشن سینمای سال گذشته افزود: در مراسم بزرگداشت وی نیز عنوان کردم عرصه فرهنگ و هنر مانند رودخانهای است که خیلی چیزها را به همراه دارد و در کنار این رودخانه درختانی آنچنان قد میکشند که رودخانه زیر سایه آنها قرار میگیرد. مرحوم داد یکی از درختانی بود که در کنار این رودخانه قرار داشت.
بهشتی در ادامه خاطرنشان کرد: سیفالله داد در عرصه فرهنگ و هنر کارهایی انجام داد که زیاد نبود اما ماندگار بود. من همیشه معتقد بودم هنرمندان مدیران خوبی نمیشوند و حتی عکس این موضوع را هم قبول داشتم. اما مرحوم داد مدیری خوب و هنرمندی بااستعداد بود.
وی به ذکر خاطرهای پرداخت و افزود: در جلسهای با عطاءالله مهاجرانی حضور داشتم که ایشان به من گفتند میخواهم سیفالله داد را به معاونت سینمایی انتخاب کنم. من در آن جلسه به وی گفتم اشتباه میکند. اما حالا میگویم من اشتباه کردم. او یک انسان فهیم و فرهیخته بود. امیدوارم خداوند به همه ما صبر بدهد. باید یادش را همیشه زنده نگه داریم.
علی معلم نیز از حاضران در این مراسم بود که گفت: او در دوران فعالیت هنری خود سه فیلم تولید کرد اما در تولید دیگر فیلمها مشارکت مستقیم داشت. فقدان وی در این روزگار دردناک است. فقدان مدیری که با تمام سختنظریهایش معتقد به دیالوگ بود، سخت است. در روزگاری که آدم بودن و آدم ماندن دشوار است، او راه خود را رفت و برای رسیدن به آن تلاش کرد.
در پایان این مراسم نیز منوچهر محمدی گفت: مرحوم داد مردم را دوست داشت. او از 14 سالگی در خرمشهر وارد کار سیاسی و اجتماعی شد و با عشق به مردم و کشورش زندگی کرد. در ایام انتخابات اخیر که بچههای سینما فعال شده بودند، او با جسم رنجور خود کنار ما آمد. داد نگران انقلاب و مردم بود.
محمدرضا جعفری جلوه، حسن بنیانیان، علیرضا رضاداد، فرهاد توحیدی، مهدی کرمپور، محمدعلی نجفی، منوچهر شاهسواری، بهمن فرمانآرا، امین تارخ، احمدرضا درویش، پدر شهید جهانآرا، مازیار میری، محمدعلی زم، محمدرضا هنرمند، جعفر پناهی، محمد آلادپوش، جمال شورجه، مجید مسچی، عباس گنجوی، حسین علمالهدی، مجتبی راعی، سعید ابراهیمیفر، بهمن نامور مطلق، بهرام دهقانی، محمدمهدی حیدریان، رویا نونهالی، منیژه حکمت، سهیل محمودی، هارون یشایایی، جمال امید، بابک حمیدیان، حبیب رضایی، بیژن نوباوه، محمد بزرگنیا، محمدعلی سجادی، سیدهادی منبتی، حسین محجوب، فرشته طائرپور، ابوالحسن داودی، ابراهیم داروغهزاده، شهرام اسدی و... از حاضران در این مراسم بودند.
نظر شما