به گزارش خبرنگار مهر در یزد، هر یک از شهرستانهای این استان نیز خود به تنهایی قطبی از معادن و صنایع استان یزد به شمار میروند به عنوان نمونه در بافق معادن غنی سنگ آهن، در مهریز صنایع روی و مس، در تفت معادن مس در طبس معادن ذغال سنگ و ... بسیاری وجود دارد اما به دلیل نبود یک متولی مشخص در بسیاری موارد ظرفیهای این معادن هدر می رود.
بر اساس آمار موجود استان یزد رتبه ششم صنعت در کشور را داراست و از طرفی 80 درصد معادن سنگ آهن کشور و 26 درصد معادن ذغال سنگ کشور را داراست و بزرگترین معادن سرب و روی خاورمیانه در این استان و در شهرستان مهریز قرار دارد.
از طرفی 45 درصد تولید کاشی و سرامیک و 27 درصد تولید صنعت نساجی کشور در این استان انجام می شود اما با این وجود، نام استان یزد در صنعت و معدن آن گونه که شایسته است، مطرح نیست.
هرچند به زعم بسیاری از کارشناسان محیط زیست برخورداری از این همه صنایع و بهره برداری از معادن گوناگون نمی تواند به دلیل تخریبهای زیست محیطی عامل توسعه استان یزد باشد اما در بسیاری شهرستانها بی توجهی به بخش صنعت و معدن از حد پیشی گرفته است.
مهریز؛ شهر بزرگترین معدن سرب و روی در خاورمیانه
به عنوان نمونه شهرستان مهریز که بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه را در خود جای داده است، یک متولی صنعتی مشخص ندارد و برای کوچکترین اقدامات زیرساختی با مشکل مواجه است به نحوی که در حال حاضر بسیاری از سرمایه گذاران به دلیل وجود برخی مشکلات حاضر به سرمایه گذاری در این شهرستان نیستند و صنعت شهرستان مهریز دچار رکود شده است.
فرماندار مهریز نیز در این خصوص ضمن تایید کاستی ها و نقصهایی در صنعت و معدن این شهرستان به خبرنگار مهر گفت: این شهرستان به رغم برخورداری از چهار شهرک صنعتی و وجود بزرگترین معدن سرب و روی خاورمیانه فاقد متولی صنعتی است.
احمدعلی زارع زاده اظهار داشت: شهرستان مهریز با برخورداری از قابلیتهای یاد شده یکی از مناطق صنعتی استان یزد به شمار می رود اما با این وجود اهمیت چندانی به صنعت این بخش داده نمی شود.
وی افزود: مهریز در کنار جاده مواصلاتی بین المللی شمال به جنوب قرار گرفته از طرفی موقعیت مناسب زمین و آب وهوا از شاخص ترین امتیازات برای سرمایه گذاری و رشد صنعت در این شهرستان است.
فرماندار مهریز یادآور شد: شهرک صنعتی چمران واقع در کنار بلوار امام خمینی(ره) شهر مهریزبا 30 سال قدمت با سابقه ترین شهرک صنعتی این شهرستان است و این امر حاکی از قدمت طولانی صنعت در این شهرستان است و واحدهای صنعتی بسیاری در این شهرک مشغول به کار هستند اما به رغم پرداخت عوارض و مالیات توسط کارفرمایان، به دلیل نداشتن متولی صنعت در این شهرستان تاکنون هیچگونه مساعدتی برای آبادانی و آسفالت خیابانهای این شهرک انجام نشده و این بی توجهی مهمترین معضل برای رکود سرمایه گذاری در این شهرک به شمار می رود.
وی علت این امر را نداشتن متولی صنعت در این شهرستان دانست و عنوان کرد: اگر صنعت در این شهرستان متولی داشت این مشکلات به وجود نمی آمد و به دلیل پیش پا افتاده ترین موارد نظیر آسفالت معابر شهرک صنعتی با این حجم فرار سرمایه گذاریها مواجه نبودیم.
فرماندار مهریز، شهرک صنعتی هرفته، شهرک صنعتی 194 هکتاری و شهرک صنعتی سنگ را از دیگر شهرکهای صنعتی فعال شهرستان مهریز نام برد و گفت: صنعت در اشتغال و رفع مشکلات جامعه نقش به سزایی دارد و ایجاد متولی برای آن نیز نقش موثری در افزایش بهره وری دارد.
تشکیل ستادی پیگیر، چاره صنعت از نفس افتاده مهریز است
زارع زاده خاطرنشان کرد: اولین قدم برای رسیدن به این مقصود مشخص کردن مجموعه ای در داخل شهرستان برای پیگیری و رفع مشکلات صنایع و معادن این شهرستان است.
زارع زاده، با توجه به فاصله بیش از 30 کیلومتری این شهرستان با مرکز استان خواستار رعایت و اجرای حذف مالیات واحدهای تولیدی و صنعتی مهریز شد و تاکید کرد: در صورت عدم رعایت این امر، سرمایه گذاران رغبتی برای سرمایه گذاری در این شهر پیدا نمی کنند.
به گزارش مهر؛ به نظر می رسد در کنار کاستی هایی نظیر تجهیز و بازسازی شهرکهای صنعتی، اصلاح زیرساختهای این شهرکها و ... نبود متولی در این بخش ضربات جبران ناپذیری به صنعت و معدن شهرستان مهریز وارد کرده است.
از طرفی مالیاتهایی که به مرور زمان برای کارآفرینان سنگین شده است، چرخ صنعت این شهرستان را به کندی حرکت می دهد که در این زمینه تشکیل ستادی پیگیر به منظور شناسایی، ارائه راهکار، پیگیری و اجرای طرحهای ویژه ضروری به نظر می رسد.
به طور قطع کمک و توجه ویژه مسئولان امر نیز می تواند در به حرکت آوردن چرخ صنعت شهرستان مهریز تاثیرگذار باشد تا این شهرستان از تک قطبی بودن خارج شده و در کنار کشاورزی و دامداری، ظرفیت صنعت و معدن را که عامل توسعه پایدار است نیز پویا شود.
نظر شما