۷ مرداد ۱۳۸۸، ۱۷:۳۸

واعظی:

رشد 50 درصدی شاخصهای کتابخانه ای کشور

رشد 50 درصدی شاخصهای کتابخانه ای کشور

زنجان - خبرگزاری مهر: دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی کشور گفت:‌ طی فعالیت دولت نهم، شاخصهای فضای کتابخانه ها، منابع کتابخانه ای و تعداد اعضای کتابخانه ها در کل کشور بیش از 50 درصد نسبت به 50 سال قبل این حوزه رشد یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، منصور واعظی بعد از ظهر چهارشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان زنجان،‌  افزود: همچنین به شکل گیری نهاد مستقل کتابخانه ها در سال82 و فراهم شدن ساختار جدید در این حوزه، یکی از دلایل رشد و توسعه چشمگیر در بخش کتاب و کتابخوانی طی فعالیت دولت نهم را فراهم شدن ساختار منعطف در اداره کتابخانه ها عنوان کرد.

وی فضای کتابخانه ای، تعداد اعضا، سرانه مطالعه و منابع کتابخانه ای را چهار شاخصه ی اصلی در این حوزه عنوان کرد و افزود:‌ ایجاد چنین ساختاری برای تحقق اهداف سند چشم انداز و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر نهضت نرم افزاری و توسعه علمی در کشور، اجتناب ناپذیر بود.

واعظی ادامه داد:‌ یکی از اقدامات خوبی که این ساختار اجازه انجام آن را داد، تدوین و تصویب سند توسعه کتابخوانی و فضای کتابخانه ای در کشور بود که این سند هم اکنون آماده ی اجراست.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با یادآوری اینکه در سال 86 به ازای هر100 نفر یک مترمربع فضای کتابخانه ای داشتیم، افزود: ‌برای رساندن ایران به 15 کشور برتر جهان در فضای کتابخانه ای تا سال 1404 باید این میزان در پایان امسال به دو مترمربع در سال1393 به پنج مترمربع و در سال 1404 به هشت متر برای 10 نفر برسد.

واعظی با بیان اینکه ایران در سال 1386 رتبه چهل و هشتم جهان را داشت که سال قبل این جایگاه به چهل و هفتم رسید، افزود: طبق برنامه توسعه قرار است سرانه فضای کتابخانه استان از 1.5 درصد به 4.5 درصد برسد که این روند در استان زنجان به شکل مطلوب تحقق پیدا کرده است.

وی در ادامه با اذعان به اینکه بسیاری از کتابداران فاقد تحصیلات تخصیصی در رشته کتابداری هستند، افزود: طبق یک برنامه ریزی صورت گرفته در نهاد کتابخانه های عمومی کشور 450 نفر متخصص در زمینه کتابداری و IT در سطح کتابخانه های کشور به کار گرفته شد که سهم استان زنجان از این تعداد 15 نفر بود.

واعظی با تاکید بر اینکه کتابخوانی به عنوان یک ضرورت برای آحاد جامعه مورد توجه قرار گیرد، افزود:‌ تلقی اینکه پس از پایان تحصیلات افراد نیاز به مطالعه ندارند باید تغییر یابد و فرهنگ دینی ما که دانش اندوزی از ابتدا تا انتهای عمر است، در جامعه نهادینه شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره بر لزوم طراحی و ساخت کتابخانه های استاندارد در کشور گفت:‌ کتابخانه ها تنها محلی برای امانت دادن کتب نیستند بلکه مکانی برای تعاملات اجتماعی و مطالعه خانواده هاست.

واعظی افزود:‌ در کتابخانه استاندارد فضاهای لازم برای کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، سالمندان و معلولان پیش بینی شده است و افراد با تحصیلات و گرایشات مختلف می توانند ساعاتی از اوقات خود را در این محل  بگذرانند.

به گفته واعظی در زمان حاضر استان زنجان در زمینه فضای کتابخانه ای جزو 10 استان اول کشور است و با توسعه ساخت کتابخانه ای استاندار در آینده شاهد ارتقا جایگاه استان  در بخش توسعه فضای کتابخانه ای استاندار خواهیم بود.

همزمان با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نخستین کتابخانه خیرساز استان زنجان با حضور دبیرکل کتابخانه‌های عمومی کشور و مسئولان استانی افتتاح شد.

کتابخانه عمومی احمد مهدوی زنجان در زمینی به مساحت یک‌ هزار و 390 متر و با زیر بنای یک‌ هزار و440 مترمربع ساخته شده است.

برای ساخت این کتابخانه که هزینه آن از سوی طاهره مهدوی دختر مرحوم احمد مهدوی مقیم خارج از کشور و از خیران استان تامین شده 700 میلیون تومان هزینه شده است.

کتابخانه مهدوی شهر زنجان که هشت هزار کتاب را در خود جای داده، دارای بخش‌های مختلفی از قبیل مخزن، کودک و نوجوان، اداری، سالن مطالعه خواهران و برادران به صورت مجزا، کافی نت، سرایداری و خانه کتابدار است.

کد خبر 920682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha