به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر جواد اعلمی ظهر پنجشنبه در نشستی خبری در جمع خبرنگاران افزود: جهت پیشگیری از بیماری تب کنگو شهروندان باید ضمن پرهیز از کشتار دام در معابر عمومی، گوشت و جگر تازه را نیز قبل از مصرف به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف نمایند.
معاون فنی دامپزشکی خراسان رضوی، کشتار دام خارج از کشتارگاه را از جمله عوامل اصلی و مخاطره آمیز در انتقال و بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه - کنگو دانست و گفت: انتقال این بیماری از طریق کنه و در صورت بیاحتیاطی در کشتار دام و تماس با ترشحات دام آلوده، ممکن است به انسان منتقل شود.
وی گفت: در همین راستا جهت جلوگیری از انتقال بیماری لازم است، هنگام قطعه کردن گوشت و جگر از تماس با ترشحات و خونابه احتمالی جلوگیری و محافظت شود.
اعلمی با بیان اینکه تب، خونریزی زیرجلدی و پرخونی ملتحمه چشم از جمله علائم تب کریمه در انسان است گفت: این بیماری در حیوانات به صورت بسیار خفیف و بدون هرگونه علائم بالینی و انحصارا با تب خفیف و گذرا ظاهر می شود.
وی سمپاشی دامها قبل از جابجایی، اخذ گواهی بهداشتی دامپزشکی برای حمل و نقل دام و نیز بازرسی قبل و بعد از کشتار دامها در کشتارگاهها را از جمله اقدامات دامپزشکی برای پیشگیری از بروز احتمالی این بیماری عنوان کرد.
نظر شما