۲۸ مرداد ۱۳۸۸، ۹:۴۸

صادقیان به مهر خبر داد:

آخرین وضعیت کشور در تولید برق بادی/ از ظرفیتها استفاده نمی‌شود

آخرین وضعیت کشور در تولید برق بادی/ از ظرفیتها استفاده نمی‌شود

رئیس دفتر انرژی باد سازمان انرژیهای نو ایران با بیان اینکه ایران توانایی احداث نیروگاه 20 هزار مگاواتی برق بادی را دارد، گفت: در حال حاضر 70 مگاوات توربین بادی نصب شده است.

ارسطو صادقیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه برق بادی گفت: اولین پروژه های تولید برق بادی از سوی سازمان انرژی اتمی تعریف شد. این پروژه شامل تولید برق بادی و نصب یک مگاوات توربین بود که با خرید این توربین از خارج و نصب آن در منطقه منجیل اجرایی شد.

وی افزود: متعاقب این حرکت 10 مگاوات دیگر به صورت همکاری مشترک میان سازمان انرژیهای نو و سازمان انرژی اتمی به صورت ساخت برخی قطعات در داخل کشور و مونتاژ آنها شروع شد و پس از آن پروژه 90 مگاواتی در سازمان انرژی اتمی تعریف شد.

صادقیان ادامه داد: همزمان با این اقدام، دفتر انرژیهای نو در وزارت نیرو تشکیل و دو پروژه در زمینه انرژی باد تعریف شد که شامل ساخت توربین 600 کیلو وات و 10 کیلو وات بود. توربین 600 کیلو وات در سال 80 به بهره برداری رسید و توربین 10 کیلو وات با اهداف آموزشی به بهره برداری رسید. این توربین در حال حاضر در دانشگاه "سهند" تبریز نصب شده تا دانشجویان با تعریف پرژه و انجام تحقیقات مورد نیاز، دانش لازم را در این زمینه کسب کنند.

زمینه سازی برای تولید برق بادی

رئیس دفتر انرژیهای باد سانا (سازمان انرژیهای نو ایران) تهیه اطلس رنگی باد را از اقدامات مهم در زمینه تولید برق بادی در کشور ذکر کرد و گفت: با توجه به نفت خیز بودن کشور تاکنون منابع نفتی کشور شناسایی شده و برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته است ولی به دلیل تمام شدن منابع نفتی، استفاده از انرژی تجدیدپذیر ضروری است. از این رو با اجرایی شدن این پروژه توانستیم مناطق بادخیز را در کشور تعیین کنیم. نتایج این تحقیق ما را یاری می کند تا بتوانیم برای هر منطقه برنامه ریزی کنیم که در کدام مناطق و به چه صورت می توان از این انرژی استفاده کرد.

صادقیان منجیل، شمال غرب در منطقه آذربایجان، سیستان، خراسان رضوی در منطقه "خاف" را از مهمترین مناطق بادخیز کشور ذکر کرد و یادآور شد: طبق برآوردهای ما ایران استعداد تولید برق بادی به میزان 20 هزار مگاوات نیروگاه برق بادی را دارد.

سیاستهای سانا در زمینه تولید برق بادی

صادقیان افزایش نیروگاههای برق بادی در بخش خصوصی را از سیاستهای سازمان انرژیهای نو در زمینه راه اندازی نیروگاههای برق بادی ذکر کرد و اظهار داشت: طبق این سیاست دولت عهده دار ایجاد نیروگاه برق بادی در کشور نیست ولی حمایتهایی را در جهت راه راندازی این نیروگاهها به عمل خواهد آورد. بر اساس قانون 20 ساعت برق بادی در روز به قیمت 130 تومان و 4 ساعت در روز 90 تومان خریداری می شود.

وی با مثبت ارزیابی کردن این اقدام از سوی دولت خاطرنشان کرد: این امر باعث شد تا طرحهای زیادی از بخش خصوصی در زمینه احداث نیروگاههای برق بادی در کشور ارائه شود که در حال حاضر در دفتر مشارکتهای غیردولتی سازمان پیگیری می شود. 

صادقیان به فعالیتهای بخش دولتی در زمینه احداث نیروگاههای برق بادی اشاره و اضافه کرد: در این بخش پروژه های سازمان انرژی اتمی در حال تکمیل است و مطابق آن مجوز تولید 500 مگاوات برق بادی به سازمان توسعه برق ایران داده شد. علاوه بر این سازمان انرژی اتمی طرح مشترکی با سازمان مدیریت کشوردر حدود 1، 10 و 90 مگاوات داشتند که به پایان نرسیده است از این رو اجرا و پیگیری آن به وزارت نیرو واگذار شد که در حال کامل شدن است.

به گفته وی در حال حاضر 70 مگاوات توربین بادی نصب شده است و امیدواریم بقیه آن تا پایان سال جاری احداث شود.

توان تولید کشور

صادقیان با تاکید بر اینکه در کشورهای مختلف برای راه اندازی این نیروگاهها حمایتهای زیادی صورت گرفته است خاطرنشان کرد: تاکنون بالغ بر 150 هزار مگاوات در کل دنیا نیروگاه برق بادی احداث شده که از این میزان حدود 30 هزار و 500 مگاوات نیروگاه برق و باد در 9 ماهه اول سال 2009  در دنیا احداث شده است. ترکیه نیز برای تولید هشت هزار مگاوات برنامه ریزی کرده است که تاکنون 433 مگاوات نیروگاه راه اندازی کرده است. همچنین کشور مصر 334 مگاوات نیروگاه نصب کرده و هفت هزار و 200 مگاوات برنامه دارد.

وی با ابراز تاسف از اینکه در کشور ما برنامه ریزیها بسیار طولانی مدت نبوده است تاکید کرد: علی رغم اینکه تلاش شد برنامه هایی را در زمینه انرژیهای نو تعریف و ارائه دهیم ولی تاکنون اقدام جدی در این زمینه انجام نشده است.

رئیس دفتر انرژی باد سازمان انرژیهای نو ایران آخرین پیشنهاد ارائه شده در این حوزه را برنامه پنجم توسعه عنوان کرد و ادامه داد: در این برنامه سعی کردیم ظرفیتهای مناسبی در نظر گرفته شود. در این برنامه سعی شد با ایجاد جذابیت در ایجاد این نوع نیروگاهها، سرمایه گذاریهای بیشتری را جذب کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که با اعمال حمایتهای بیشتر زمینه برای اجرایی شدن 439 مگاوات نیروگاه از هزار و 154 مگاواتی که تعریف شده است، فراهم شود که به گفته وی تحقق این امر در گرو همکاری بیشتر بانکها است. 

وضعیت کشور در زمینه فناوریهای باد

وی به وضعیت کشور در زمینه دستیابی به فناوریهای نیروگاه برق بادی اشاره کرد و به مهر گفت: خوشبختانه در خاورمیانه تنها کشوری هستیم که قادر به طراحی و ساخت توربین برق بادی هستیم.

وی ظرفیت این توربین را 660 کیلو وات دانست و اظهار داشت: هر چند ظرفیت این توربینها خیلی بالا نیست ولی امیدواریم با برنامه ریزیهایی که صورت گرفته بتوانیم از حداکثر توان کشور برای افزایش ظرفیت استفاده کنیم.

صادقیان با تاکید بر اینکه استفاده از انرژیهای باد نیاز به زیرساختهایی دارد، افزود: مطالعات تعیین ظرفیت انرژی در کشور نهایی و بر این اساس سند برق بادی کشور در قالب برنامه پنجم تدوین و به دولت ارائه شده است. این سند در حال حاضر در دست بررسی است که امیدواریم بخشهایی از این برنامه گنجانده شود.

کد خبر 921203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha