۱۰ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۲۰

گزارش هفتگی تئاتر/

تهران میزبان نمایش‌های آئینی سنتی می‌شود

تهران میزبان نمایش‌های آئینی سنتی می‌شود

چهاردهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آئینی سنتی از امروز شنبه دهم مردادماه به مدت یک هفته در مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه ایرانشهر و تماشاخانه سنگلج برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شهر تهران در هفته جاری با میزبانی نمایش‌های آئینی سنتی از گوشه و کنار تهران و همچنین آئین‌های کشورهای بلغارستان، هنگ کنگ، هند، کره جنوبی و ایتالیا رنگ و بوی سنتی به خود می‌گیرد. این در حالی است که مجموعه تئاتر شهر که هفته گذشته میزبان پنج گروه نمایشی بود از این هفته پذیرای آثار حاضر در جشنواره چهاردهم نمایش‌های آیینی سنتی خواهد بود.

نمایش "مرغ مینا" نوشته محمد ابراهیمیان و کارگردانی تاجبخش فناییان که از پنج تیرماه در سالن اصلی مجموعه  روی صحنه رفته بود جمعه نهم مردادماه به اجرای خود پایان داد. این نمایش  روایتگر زندگی رودکی شاعر پارسی‌گوی سده چهارم هجری بود.

رضا رویگری، کاظم بلوچی، جلیل فرجاد، رحیم نوروزی، مینو زاهدی و احمد علامه دهر بازیگران "مرغ مینا" بودند که با 30 اجرا در سالن 579 نفری اصلی چهار هزار و 266 تماشاگر داشت که آمار مورد قبولی در جذب مخاطب برای اثری نمایشی در سالن اصلی نیست.

صحنه‌ای از نمایش "هفت خوان رستم"

نمایش "اهل قبور" حسین کیانی که ازهشت تیرماه در سالن 122 نفری چهارسو روی صحنه رفته پنجشنبه هشتم مردادماه به کار خود پایان داد. این نمایش با 30 اجرا میزبان چهار هزار و 100 تماشاگر بود. نمایش "اهل قبور" در فضایی طنز و امروزی به آدم‌های آسیب‌پذیر طبقه متوسط جامعه می‌پرداخت. سیامک صفری، فریده سپاه‌‌منصور، الهام پاوه‌نژاد،‌ مهدی پاکدل، امیررضا دلاوری، شهرام حقیقت‌دوست، علیرضا محمدی، رویا میرعلمی و حمیدرضا آذرنگ بازیگران نمایش "اهل قبور" بودند.

اما سه اثر نمایشی دیگر مجموعه تئاتر شهر بعد از اتمام جشنواره چهاردهم نمایش‌های آیینی سنتی به اجراهای خود ادامه می‌دهند. نمایش "شهر شطرنجی" رضا حامدی‌خواه که از 31 تیرماه در سالن 115 نفری قشقایی به روی صحنه رفته با 9 اجرا پذیرای 487 تماشاگر بوده است. "شهر شطرنجی" که نوشته فرهاد نقدعلی است به ماجرای بی‌توجهی به تئاتر پارس و بازیگران نمایش‌های شادی‌آور ایرانی می‌پردازد و بازیگرانی چون مهرداد ضیایی، مهرخ افضلی و آشا محرابی در آن حضور دارند.

نمایش "پیچ تند" نوشته آرش عباسی و کارگردانی کتایون فیض مرندی اثری است که از 30 تیرماه در سالن 103 نفری سایه به روی صحنه رفته با 10 اجرا 530 تماشاگر داشته است. "پیچ تند" روایتگر زندگی خانواده‌ای ارمنی در آخرین روزهای تابستان سال 1367 است که با بازی الهام کردا، ناهید مسلمی، رویا بختیاری و علی سرابی اجرا می‌شود.

نمایش "اوسنه گم‌شده" مریم معینی هم که از 21 تیرماه در کارگاه نمایش روی صحنه رفته با 15 اجرا پذیرای 418 تماشاگر بوده است. این نمایش به صورت عروسکی- زنده اجرا می‌شود و مجتبی معاف، غزاله مرادیان، مرضیه سرمشقی، مونا کیانی‌‌فر، وحید آقاپور، ملیحه رضاخان، محمد ریوندی و پگاه خورطلب جان‌دهندگان این نمایش هستند.

در هفته جاری سالن‌های شماره یک و دو تماشاخانه ایرانشهر و همچنین تماشاخانه سنگلج  میزبان برخی آثار نمایشی حاضر در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی نمایش‌های آیینی سنتی خواهند بود. بعد از اتمام جشنواره نمایش‌های "عدالت‌خانه" حمیدرضا آذرنگ و "سگ سکوت" آروند دشت‌آرای در تماشاخانه ایرانشهر و نمایش "قولنج" حسن بابایی در تماشاخانه سنگلج به اجرا‌های خود ادامه می‌دهند.

خانه نمایش اداره برنامه‌های تئاتر هم که تا هفته گذشته میزبان نمایش "ماه در قاب" محمد بی‌ریا بود میزبان یک نمایش جدید خواهد بود. تالار مولوی نیز همچون هفته گذشته میزبان دو اثر نمایشی است. سالن اصلی مولوی ساعت 20:30  میزبان نمایش "ملا نصرالدین" کاری از گروه تئاتر "دن کیشوت" به کارگردانی علی‌اصغر دشتی است. فاطمه نقوی، هدایت هاشمی،‌ نگار عابدی، عباس حبیبی، علی شمش، رامین سیاردشتی،‌ فریبا کامکار و ستاره پسیانی از بازیگران "ملا نصرالدین" هستند.

تالار کوچک مولوی نیز در این هفته میزبان نمایش"آدم، آدم است" نوشته برتولت برشت و به کارگردانی ندا شاهرخی خواهد بود. این نمایش ساعت 30/19 روی صحنه خواهد رفت.

تالار وحدت بنیاد فرهنگی هنری رودکی نیز همچنان میزبان نمایش "هفت خوان رستم" پری صابری است. در این نمایش که با تلفیق تکنیک‌ ویدئو آرت با نقالی و آئین‌های زورخانه‌ای اجرا می‌شود، محمد احدی،‌ پرویز بزرگی و ایده ابوطالبی حضور دارند. "هفت خوان رستم" ساعت 18:30 روی صحنه می‌رود.

نمایش "شکار بزرگ شنبه" شهرام کرمی اثری که همچنان ساعت 19 در تالار هنر اجرا می‌شود. نمایش داستان پدر و پسری است که می‌خواهند بزرگترین حیوان دنیا را شکار کنند و در این راه پسر به شناختی بیشتر از زندگی می‌رسد. آرش نوذری، مجید تفرشی، هومن خدادوست، مهناز انسانی و آیدا صادقی بازیگران، سیروس همتی مدیر اجرا و محمد فرشته‌نژاد آهنگساز این نمایش هستند.

تالار مهر حوزه هنری هم پذیرای نمایش "داستان عامه پسند" نوشته و کار آرش عباسی است که ساعت 19 به روی صحنه می‌رود. محمد عسگری،‌ مهران نائل و رویا دعوتی بازیگران این اثر نمایشی هستند. تالار محراب نیز میزبان نمایش"مشکی" نوشته محمدرضا اکبری و کارگردانی سیاوش اکبری‌صفت است. این نمایش مذهبی ساعت 19 در این تالار روی صحنه می‌رود.

کد خبر 921580

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha