هک گیون کیم در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس در مورد شباهتهای کشنده قرمزو ماندگاری آن در کره نسبت به ایران گفت: شرایط آب و هوایی کره معتدل اما در خلیج فارس شرایط آب و هوایی نیمه هاره ای است و شباهت کامل ندارد و تنها از نظر آغاز این پدیده و روند حرکتی با هم شباهت دارند.
وی اظهار داشت: از نظر ماندگاری در محیط و بر اساس وسعت لکه ها تفاوت دارد و نیاز به مطالعات بیشتر است که این مطالعات توسط پژوهشگران ایرانی و کره انجام خواهد شد و در آینده نتیجه این تحقیقات نشان خواهد داد که ماندگاری آن در آبهای خلیج فارس و دریای عمان به چه گونه ای است.
گیون کیم بیان کرد: در پنج سال گذشته تحقیقاتی در مقایسه بین خسارتهای برجای گذاشته در آمریکا و کره انجام شد و با توجه به اینکه در آمریکا آبزی پروری معمول نیست در بعضی از معیارها و شاخصهای خسارتی با هم تفاوت داشت و در کره جنوبی هزینه های بسیار زیادی در بحث گردشگری و مدیریت پایش انجام شد.
وی در خصوص سمی بودن این گونه کشند قرمز افزود: اینگونه سمی نیست زیرا در کره مردم ماهی را خام می خورند و اگر خطری داشت باید در طول این 20 سال نشان می داد و در شاخصها لحاظ نشد.
وی در مورد راهکارهای پیشنهادی به ایران گفت: ایران باید یک مونیتورینگ و پایش وسیعی انجام دهد و با پاشیدن خاک رس و جلوگیری از ورود مواد مغذی و آلاینده های صنعتی و انسانی به دریا باعث کاهش تراکم کشند قرمز شود.
نظر شما