به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی شنبه در نشست خبری به مناسب سالروز تاسیس جهاددانشگاهی از این موفقیت جهادگران خبر داد و گفت: از باکتریهای نفت خوار به منظور تصفیه آلودگیهای نفتی شامل فازهای مایع و یا جامد استفاده شد.
طیبی خاطرنشان کرد: هدف از اجرای این پروژه تصفیه پسماندها به روش بیولوژیکی و با استفاده از باکتریهای نفتخوار است. این باکتریها قادرند ترکیبات نفتی و هیدروکربنی را به منظور تأمین انرژی و کربن مورد نیاز خود در فرایند تنفس سلولی به مصرف برسانند که حاصل این فرایند گاز کربنیک و بیوماس است که نه تنها برای محیط زیست بیخطر بوده بلکه استفادههای اقتصادی مانند تولید کود بیولوژیکی نیز میتواند داشته باشد.
وی با معرفی پروژه اظهار داشت: کارخانه گل روغنی حفاری یکی از زیرمجموعههای شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب است که به منظور بازیافت، فرآوری، ذخیره و تأمین گل حفاری پایه روغنی مورد نیاز دکلهای حفاری نفت و گاز این شرکت تأسیس شده است.
رئیس جهاددانشگاهی یادآور شد: در حین عملیات تخلیه و بارگیری گل روغنی و همچنین فرآوری آن، مقادیری گل روغنی و پسماندهای دیگر دورریز میشود که در طول چندین سال فعالیت کارخانه، این پسماندها در گودالهایی (پیتهای پسماند) در پایین دست کارخانه جمعآوری و انباشته شده است.
وی با اشاره به اجرای این پروژه برای پسماندهای مایع و جامد گفت: روش بکار رفته در مورد پسماندهای مایع، تصفیه بیولوژیکی هوازی در مخازن است. در این فاز مواد روغنی موجود در پسماندهای مایع تا حد امکان بازیافت شده و به مصرف مجدد در تولید گل حفاری پایه روغنی میرسد و مایعات باقیمانده آلوده به مواد روغنی، به روش بیولوژیکی تصفیه میشود و از این مایعات تصفیه شده، در عملیات تصفیه جامدات آلوده، استفاده خواهد شد.
طیبی اضافه کرد: به منظور تصفیه پسماندهای جامد از روش bioplug composting استفاده شد. حاصل تصفیه پسماندهای جامد، کامپوست است که نوعی کود بیولوژیک است ایجاد شود. با استفاده از این کامپوست در پایان پروژه در محل کار خانه گل روغنی (در داخل پیتهای پسماند) با کاشت گیاهان مقاوم، فضای سبز ایجاد خواهد شد.
نظر شما