خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: این کتاب با بررسی ساختار بنیادهای نخبه پرور ایران و جهان و نحوه حمایت آنان از علم، پژوهش، فناوری و نوآوری، بر آن است تا الگوهای موفق کشورهای گوناگون در این زمینه را برجسته و در قالب یک مجموعه منسجم ارائه کند تا ساختارهای حمایت از نخبگان در کشور به فراخور امکانات و چشم اندازهای مصوب خود بتوانند نسبت به الگوبرداری مناسب، بهرهبرداری لازم را به عمل آورند.
کتاب "بنیادهای نخبهپرور ایران و جهان" بر اساس وعدهای که در سال 81 در سرآغاز ایجاد بخش نگاهی به بنیادهای نخبهپرور ایران و جهان در فصلنامه سیاست علمی و پژوهشی رهیافت داده شده بود، تهیه و تنظیم شده است.
این اثر در واقع حاوی مقالات متعددی است که توسط سردبیر فصلنامه "رهیافت" به مسئولان و پژوهشگران سفارش داده شده و پس از دریافت، نظارت و پردازش با عنوانی مشابه کتاب مذکور در این فصلنامه به چاپ رسید. مجموعه مقالات مذکور طی سالهای 81 تا 86 در کتابی تحت عنوان "بنیادهای نخبهپرور ایران و جهان" گرد آمده و اکنون هم منتشر شده است.
در این کتاب و پس از مقدماتی درباره فعالیت فرهنگستانهای کشور (زبان و ادبیات فارسی، علوم، علوم پزشکی و هنر) اقدامات انجام شده در زمینه نخبهپروری توسط آکادمیهای مختلف علمی جهان تشریح شده است. از جمله این مراکز میتوان به آکادمیهای علوم استرالیا، علوم جهان اسلام، علوم جهان سوم، علوم چین، علوم روسیه، علوم فرانسه، علوم آمریکا و بنیادهای علمی نظیر جان تمپلتون، ملی نخبگان ایران، نوبل و سازمانهای مانند یونسکو، شبکه بینالمللی برای دسترسی به انتشارات علمی و بانک اطلاعاتی اشاره کرد.
چاپ نخست کتاب 587 صفحهای "بنیادهای نخبهپرور ایران و جهان" (مجموعه مقالات) در شمارگان 500 نسخه توسط انتشارات امیرکبیر روانه بازار شده است.
نظر شما