به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا علی احمدی در کنفرانس نظام خلاقیت و نوآوری که عصر روز دوشنبه در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر جایی وجود ندارد که دانش آموزان ما قبل عملیاتی شدن ایده هایشان ثبت گردد تا دزدیده نشود و معاونت آموزش و نوآوری ما باید برای این مشکل راه حلی بیندیشد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: درصدد هستیم که مراکز رشد ایده و کارآفرینی دانش آموزان را ایجاد کنیم.
وی مراکز کارآفرینی، موسسات استاندارد سازی، مراکز اطلاع رسانی و بانک اطلاعاتی را از زیر مجموعه های نظام نوآوری دانست و اظهار کرد: در یک کشور در حال توسعه که توسعه درون زا نبوده و بیرونی است باید نهادها و مولفه هایی همچون انتقال توسعه فناوری و موسساتی که کار بومی سازی انجام می دهند و یا مراکز آموزش و پرورش فنی و حرفه ای به نظام نوآوری افزوده شود.
علی احمدی افزود: بارها برای من به عنوان وزیر آموزش و پرورش این سئوال مطرح بوده است که اگر کشور ما دارای رتبه های برتری در حوزه فناوری در سطح منطقه و جهان است، آیا مسئولیتی نیز در این حوزه به عهده آموزش و پرورش هست یا نه؟ آیا آموزش و پرورش تنها وظیفه آموزش عمومی دارد؟
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه کارآفرینی و مهارت آموزی یکی از راههای توسعه است، اظهار کرد: در همه این عناوین نیاز به آموزش داریم و اگرچه در دانشگاهها به برخی از آنها توجه شده ولی تعدادی هم مورد غفلت قرار گرفته است ولی ما در آموزش و پرورش به همه این عناوین توام با هم و با درجه بندی خاصی توجه خواهیم کرد.
وی یکی از مشکلات کنونی آموزش و پرورش را سنجش دانش آموزان خواند و گفت: این مشکل تا حدی است که نتوانسته ایم هوش و استعداد کودکان در حال ورود به مدرسه را مشخص کنیم و مدارس تیزهوشان را تشکیل دهیم.
علی احمدی درباره طرح شهاب نیز گفت: طرح شهاب پاسخی است به این سئوال که جایگاه آموزش و پرورش کجاست که باید آن را به شکل آزمایشی اجرا کنیم و نتایج آن را مورد ارزیابی قرار دهیم.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه طرح مدرسه زندگی برای پرورش استعدادها باید اجرا شود، افزود: ما نیاز به مدارس تفکر محور به جای حافظه محور داریم که باید انعطاف پذیر باشند و می توان در این مدارس به جای کتاب درسی، سرفصلها را تدریس کرد و آنها را به سازمان که دائم معلم و دانش آموز در آن در حال یاد گیری هستند، تبدیل کرد.
وی در ادامه آموزش و پرورش را یک سازمان منجمد و یخ زده خواند و گفت: یک سازمان یادگیرنده و پویا کجا و این سازمان یخ زده و منجمد کجا؟ باید در این زمینه فکری کرد.
نظر شما