به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، سیدعلیرضا بنیهاشمی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران استفاده نامناسب از اراضی شیبدار و تخریب جنگلها و مراتع را از دیگر عوامل تشدید فرسایش خاک عنوان کرد و افزود: شخم زدن در جهت شیب از عواملی است که به وسیله کشاورزان انجام می شود که عاملی موثر در فرسایش خاک و ایجاد رسوب و جمع شدن آن در سدها به شمار میرود.
وی ادامه داد: با ارتقای فرهنگ مردم در این زمینه بهره بردای و استفاده مردم به ویژه عوامل تاثیرگذار از منابع طبیعی اصولی تر انجام می شود.
بنیهاشمی با بیان اینکه سالانه 16.7 تن خاک در هکتار برابر با دو میلیارد تن خاک در کشور مورد فرسایش قرار می گیرد، افزود: از این میزان فرسایش سالانه 250 میلیون مترمکعب رسوبات وارد سدهای کشور شده و موجب وارد شدن خسارات سنگین به این بخش می شود.
مدیرکل دفتر حفاظت خاک و کنترل فرسایش سازمان جنگلها و مراتع کشور با توجه به ویژگیهای طبیعی کشور عوامل فرسایش خاک را به دو عامل طبیعی و انسانی تقسیم کرد و افزود: پوشش گیاهی ضعیف، سازنده های زمین جوان و فرسایش پذیری کشور و بهره برداری بی رویه از مراتع از جمله عوامل تشدید کننده فرسایش خاک است.
بنی هاشمی بهره برداری بی حساب از زمین و مراتع را از مهمترین عوامل فرسایش خاک عنوان کرد و افزود: برای اجرای مناسب برنامهها نیاز به مدیریت جامع در حوزه آبخیزداری و همکاری و هماهنگی بخشهای مختلف در این زمینه هستیم.
مدیرکل دفتر حفاظت خاک و کنترل فرسایش سازمان جنگلها و مراتع کشور اداره کل راه و ترابری، وزارت نیرو و کشاورزان و دامداران را از عوامل موثر در برنامههای آبخیزداری هستند.
بنیهاشمی افزود: در صورت اجرای مدیریت جامع دستگاه ها و عوامل بهره برداری موظف به استفاده اصولی از خاک و منابع میشوند.
وی ارتقای پوشش گیاهی به کمک و مشارکت مردم، دامداران و کشاورزان و فرهنگسازی مناسب در راستای استفاده اصولی را از جمله برنامههایی دانست که تاثیرات فراوانی در کاهش و یا کند کردن روند فرسایش خاک دارد.
نظر شما