۱۷ مرداد ۱۳۸۸، ۱۶:۲۱

جهاد دانشگاهی از بودجه دولتی متناسب برخوردار نیست

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس جهاد دانشگاهی زنجان گفت: جهاددانشگاهی به رغم تمامی خدمات ارزشمندش به کشور، متاسفانه از بودجه دولتی متناسب محروم است و این به عنوان یک معضل مهم برای جهاد دانشگاهی است.

به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، مهدی عباسی صبح شنبه در جمع خبرنگاران افزود: سهم بزرگی از گسترش فعالیتهای جهاددانشگاهی به وی‍ژه در سطح استان ها، مرهون خیرخواهی و نوع دوستی خیرینی بوده است که بدون هیچ چشم داشت و تنها با انگیزه کمک به پیشرفت و توسعه علمی کشور، سرمایه و امکانات خود را در خدمت توسعه جهاد دانشگاهی قرار داداه اند.

وی ادامه داد: متاسفانه در استان زنجان به رغم برخورداری مردمان این دیار از روحیه نوع دوستی و خیرخواهی، این بحث مغفول باقی مانده است و امیدواریم با مساعدت خیرین و همراهی مدیریت استان، بتوانیم با تأمین زیرساختهای مورد نیاز، شاهد فعالیت هرچه پربارتر جهاد دانشگاهی در سطح استان باشیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان افزود: با وجود مراکز علمی معتبری چون مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه در سطح استان، حضور مقتدرانه و همه جانبه جهاد دانشگاهی در استان، به عنوان حلقه پایانی این زنجیره علمی، می تواند استان زنجان را به عنوان یکی از قطب های علم و فناوری در سطح کشور معرفی کند.

عباسی در ادامه تاکید کرد: حضرت امام (ره) با تاسیس جهاددانشگاهی و سپردن این عرصه حساس به نسل جوان انقلابی، خط مشی را برای آینده مشخص کردند که راه پیشرفت کشور همانا اعتماد به نسل جوان است. این اعتماد امام بزرگوار به جوان، همه جا راهگشای مشکلات و موجب سرافرازی نظام و انقلاب شده است.

وی افزود: جهاددانشگاهی نیز که مفتخر است خود را فرزند تفکر امام راحل بداند، نقطه اتکاء خود را بر اعتماد به توانمندی های نسل جوان قرار داده است و امروز باید با افتخار اعلام کنیم که بخش قابل توجهی از موفقیت ها و کارنامه درخشان جهاددانشگاهی، محصول اعتماد این نهاد انقلابی به نسل جوان و آینده ساز کشور بوده است.

رئیس جهاد دانشگاهی استان زنجان در ادامه با تاکید بر اینکه جهاددانشگاهی امروز بزرگترین و مهمترین مجموعه پژوهشی در کشور است، افزود: این نهاد انقلابی با دارا بودن دو پژوهشگاه، 18 پژوهشکده، 107 مرکز خدمات تخصصی، دو پارک علمی و فن آوری و پنج مرکز رشد در سراسر کشور، هزاران نفر از محققان، پژوهشگران و نخبگان علمی کشور را تحت پوشش قرار داده است.

عباسی یادآور شد: موفقیت بزرگ این نهاد در دو حوزه سلول های بنیادی و شبیه سازی، امروز از پر افتخارترین موفقیتهای علمی کشور در سطح جهان به شمار می روند و در کنار آنها دستیابی پژوهشگران جهاد به روش تشخیص زودرس سرطان سینه با استفاده از فن آوری های جدید همچنین تولید داروهای اختصاصی درمان سرطان خون از افتخاراتی هستند که مجموعه جهادانشگاهی در سال گذشته تقدیم مردم شهیدپرور ایران اسلامی کرده است.

وی افزود: توفیقات پژوهشی جهاد دانشگاهی منحصر به این موارد نبوده، عرصه های بزرگی مثل نفت، گاز، پتروشیمی، ساخت دکلهای نفتی، حمل و نقل ریلی و کانی های فلزی از دیگر عرصه هایی است که جهاد دانشگاهی به آن ورود پیدا کرده است همچنین به همت جهادگران دانشگاهی در این روزها شاهد افتتاح نخستین بانک ملی ذخایر ژنتیکی ایران خواهیم بود.

عباسی تاسیس و راه اندازی خبرگزاری قرآنی را نیز برگ زرین و یکی دیگر از جلوه های فعالیت جهادی در این نهاد انقلابی عنوان کرد و گفت: این خبرگزاری با ابتکار جوانان دانشجویی علاقمند به فعالیتهای قرآنی به عنوان اولین و تنها خبرگزاری قرآنی در جهان اسلام فعالیت می کند.

وی همچنین در تشریح فعالیت های گسترده جهاد دانشگاهی در حوزه آموزش عالی و آموزش های تخصصی کوتاه مدت، اظهارداشت: در حال حاضر بیش از 40 هزار دانشجو در 42 مرکز آموزش عالی علمی- کاربردی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور مشغول به تحصیل در 50 رشته می باشند.

عباسی افزود: دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی نیز در حال حاضر با دارا بودن 18 هزار دانشجو تنها موسسه آموزشی عالی غیر انتفاعی در کشور است که در مقطع دکترا دانشجو می پذیرد.

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان توجه جدی به اصلاح ساختاری و راه اندازی مراکز تخصصی در حوزه های مختلف را مهمترین رویکرد این واحد استانی در سال گذشته عنوان کرد و گفت: تشکیل گروه تخصصی فن آوری اطلاعات و گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی در جهاددانشگاهی استان در مراحل پایانی قرار دارند و با خرید تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی مورد نیاز، تا پایان تابستان شاهد آغاز فعالیت این دو گروه تخصصی، پژوهشی در سطح استان خواهیم بود.

عباسی همچنین با بیان اینکه مرکز آموزشی عالی علمی - کاربردی جهاددانشگاهی زنجان نیز در حال حاضر نزدیک به 1500 دانشجو را تحت پوشش قرار می دهد، افزود: این آمار تا پایان سال جاری به دو هزار دانشجو ارتقا خواهد یافت و باتوجه به استقبال مردم استان از آموزش های کوتاه مدت تخصصی جهاددانشگاهی، تا پایان امسال دو مرکز جدید آموزشی را در سطح استان افتتاح خواهیم کرد که با بهره برداری از این مراکز قادر خواهیم بود، سالانه نزدیک به 10 هزار نفر را در دوره های آموزشی کوتاه مدت تحت پوشش قرار دهیم.

وی کمبود فضای فیزیکی را جدی ترین چالش پیش روی جهاد دانشگاهی زنجان عنوان کرد و گفت: به جرأت می توان گفت این مشکل، ترمز بسیاری از فعالیتهای پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاددانشگاهی زنجان است و معتقدیم با حل این معضل، می توانیم با استفاده هرچه بیشتر از ظرفیتهای عظیم جهاددانشگاهی در سطح کشور، گام های بلندی را برای توسعه استان برداریم.

عباسی افزود: گام نخست برای حل این مشکل با مساعدت استاندار محترم و تأمین زمین مورد نیاز برای ساخت مجتمع جهاد دانشگاهی برداشته شده است و طی هفته های آینده شاهد کلنگ زنی این پروژه خواهیم بود.

کد خبر 925497

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha