دکتر حسین امیرعبداللهیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بحرین در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت فعلی روابط ایران و بحرین بعد از تنش های سالهای گذشته، گفت: در دوسال گذشته بعد از یک دوره تنش و افت در روابط ایران و بحرین که بخاطر برخی اظهار نظرهای رسانه ای، ایجاد شده بود، شاهد ترمیم این روند و بهبود روابط دو جانبه بودیم.
وی افزود: با مدیریتی که دستگاه دیپلماسی کشورمان در این خصوص داشت، روابط ایران و بحرین در مسیر رشد و نوسازی قرار دارد و می توان با استناد به شاخص هایی روشن این ادعا را اثبات کرد.
عبداللهیان اظهار داشت: در مقطع اخیر، کمیته اقتصادی مشترک ایران و بحرین که تا سال 1386 در سطح "کمیته" بود، به "کمیسیون عالی" ارتقا یافت که هشت زیرمجموعه و کارگروه تخصصی به ساماندهی، تعریف و اجرایی کردن ظرفیت های اقتصادی، سیاسی و امینتی دو کشور مشغول هستند.
سفیر کشورمان در بحرین با بیان اینکه یکی از خروجی ها و دستاوردهای این کمیسیون عالی اقتصادی، سرمایه گذاری کلان بحرین در منطقه عسلویه و صادرات گاز ایران به بحرین است، گفت: توافق نامه اولیه این طرح بزرگ در آبان 1386 به امضای دو کشور رسید و بعد از 6 دوره مذاکرات فنی، قرارداد یادداشت همکاری ها با حضور وزیران نفت دو کشور امضاء شد و بعد از پایان ماه مبارک رمضان، مراحل نهایی این مذاکرات و زمینه های اجرایی این طرح بزرگ انجام می شود.
وی ایجاد "سرفصلی با عنوان همکاری های پارلمانی" بین ایران و بحرین را یکی از دستاوردهای فصل جدید روابط دو تهران-منامه توصیف کرد و گفت: سفر موثر دکتر لاریجانی به بحرین که در پاسخ به سفر رئیس مجلس بحرین انجام شد، از جمله این مسائل است و در جریان این سفر، اولین کمیسیون مشترک پارلمانی ایران و بحرین تشکیل شد که تا پیش از این تاریخ، اصولا وجود نداشت.
عبداللهیان گفت:جلسات کمیسیون های مشترک دو کشور در سطوح اقتصادی، سیاسی و امنیتی بطور منظم و با انگیزه مرتبا در حال برگزاری است و شورای مشترک سرمایه گذاران دو کشور هم با تلاش اتاق های بازرگانی ایران و بحرین، در همین راستا ایجاد و فعال شده است.
وی در خصوص مشکلات ایرانیان برای بازرگانی و فعالیت در بحرین گفت: مشکلاتی در خصوص ارائه روادید تجاری به ایرانیان در بحرین وجود داشت که این مشکلات در حال حل و فصل نهایی است.
سفیر کشورمان در بحرین با اشاره به رفت و آمدهای مقامات سیاسی دو کشور، این رفت و آمدهای دیپلماتیک را نشانه ای از زنده بودن و پویایی روابط دو کشور توصیف کرد و گفت : در سال جاری، شاهد رفت و آمدهای بیشتری و عالی تری بین تهران و منامه خواهیم بود.
عبداللهیان در پاسخ به این سئوالی درمورد استراتژی دولت نهم در گسترش همکاری با کشورهای خلیج فارس و نوع روابط فعلی جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی به مهر گفت: گسترش روابط با همسایگان و به خصوص همسایگان عربی جزو اولویت های همیشگی ایران بوده است و در دولت نهم هم این مهم با جدیت، پیگیری شد.
وی افزود: دولت نهم بر همگرایی منطقه ای و همکاری های اقتصادی ملموس با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تاکید داشت که نمونه واضح آن پیشنهادات 12 گانه دکتر احمدی نژاد در اجلاس دوحه بود، البته افزایش همکاری ها و تعاملات امنیتی در کنار همکاری های اقتصادی نیز از جمله راهبردهای فعلی دستگاه سیاست خارجی کشورمان است.
عبداللهیان نوع نگاه جمهوری اسلامی ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس را "نگاهی جزء گرا توام با داشتن راهبرد کلی تعاملی" توصیف کرد و گفت: خواست ما تقویت و گسترش روابط با تک تک کشورهای عربی خلیج فارس است و تصور می کنم در سالهای اخیر این گسترش روابط در کشورهایی مثل "قطر، عمان" این سیاست به خوبی جواب داده است که مثلا سفر اخیر پادشاه عمان به ایران نمونه ای از این بود.
نظر شما