به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه زمان، نیازمندهای دوجانبه باید اساس همکاری های اقتصادی میان ترکیه و شمال عراق در آینده باشد از همین رو برخی از سرمایه گذاران ترک به دنبال حضور در این منطقه نفت خیز هستند اما وجود بحران های سیاسی در آن موجب شده تا این افراد در اجرای تصمیم خود درنگ کنند.
زمان می نویسد : با توجه به مرز موجود میان ترکیه و شمال عراق و تعرفه های پایین ترکیه برای انتقال کالا از این مرز برای صادر کنندگان کالا در شمال عراق، ترکیه بهترین مسیر برای این افراد به منظور انتقال محصولات خود به اروپا محسوب می شود.
به نوشته این روزنامه، شمال ترکیه دارای قابلیت بالقوه زیادی برای توسعه بخش هایی چون بهداشت، آموزش و گردشگری است اما چالشهای سیاسی موجود در این منطقه و کشمکش میان گروه های عراقی برای حضور در این منطقه نفت خیز موجب شده تا سرمایه گذاران ترک تمایل چندانی برای سرمایه گذاری در آن نداشته باشند.
زمان در ادامه می نویسد: عراق به دلیل شرایط خاص خود یک بازار مناسب محسوب می شود و از همین رو ایران در حال حاضر در طول مرز خود با عراق 63 گذرگاه برای عبور کالا تدارک دیده اما ترکیه هنوز مکانهای زیادی را برای عبور کالا و تردد تجار تدارک ندیده و این عامل می تواند ایران را در رقابت برای کسب بازارهای عراق به مکان بهتری نسبت به ترکیه برساند.
نظر شما