به گزارش خبرنگار مهر، حسن میرزاآقابیک، در نشست خبری امروز کمیته برگزاری بازیهای کشورهای اسلامی با بیان اینکه مسئولیت بهداشت این مسابقات برعهده وزارت بهداشت است، افزود: مسئولیت بهداشت بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی مخصوصا با توجه به شیوع بیماری آنفلوانزای خوکی برعهده وزارت بهداشت است و تا به امروز این وزارتخانه به رغم دادن پیشنهاد در خصوص لغو بازیها دستور کتبی را در این خصوص صادر نکرده است.
آقابیک تاکید کرد: به همین دلیل تصمیم داریم این بازیها را در زمان مقرر برگزار کنیم مگر اینکه وزارت بهداشت دستوری غیر از این بدهد. بیماری آنفلوانزای خوکی حتی برگزاری حج را نیز تحت تاثیر قرار داده و به همین دلیل احتمال لغو این بازیها مطرح شده است اما خوشبختانه درصد آلودگی به این بیماری در ایران به نسبت کشورهای دیگر کمتر است.
وی با بیان اینکه قطعا تا پایان هفته جاری تکلیف برگزاری بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی در تاریخ مقرر مشخص خواهد شد، افزود: قرار است این رقابتها به طور همزمان و با حضور چند هزار ورزشکار در ایران برگزار شود. حساسیت این مسئله زمانی بالا می رود که بازیهای همبستگی کشورهای در مهرماه و با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاهها یعنی زمان اوج این بیماری برگزار می شود.
میرزاآقابیک در پاسخ به این پرسش که "اگر برگزاری بازیهای همبستگی کشورمان اسلامی به تعویق بیافتد، در چه تاریخی برگزار خواهد شد؟"، گفت: اگر این بازیها لغو شود و زمانی غیر از مهرماه سالجاری برای برگزاری آن در نظر گرفته شود، دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی در فروردین یا اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد.
امتیاز میزبانی از ایران گرفته نمی شود
وی تصریح کرد: قطعا به هیچ عنوان امتیاز میزبانی دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی از ایران گرفته نمی شود زیرا برگزاری این مسابقات در برنامه دولت قرار دارد. فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی (ISSF) نیز هرگز این میزبانی را از ایران نمی گیرد. این مشکل مانند مسئله برگزاری المپیک هنرهای رزمی در تایلند است که زمان آن به تعویق افتاد.
شهرهای میزبان تغییر نمی کند
وی افزود: طبق برنامه قبلی امشب سرپرستان کاروانها و نمایندگان فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی شامل 15 نفر برای برگزاری یک نشست به ایران وارد شده و از شرایط 3 شهر مشهد، اصفهان و تهران میزبان این رقابتها بازدید می کنند.
آقابیک با اشاره به اینکه در صورت تعویق زمان برگزاری دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای شهرهای میزبان این بازیها تغییر نخواهد کرد، گفت: دو دلیل برای این مسئله وجود دارد یکی اینکه زیرساختهای برگزاری مسابقات براساس امکانات و شرایط در این شهرهای تهران، مشهد و اصفهان ساماندهی شده است و دیگر اینکه ISSF با بررسی شرایط شهرهای مخلتف ایران تنها به این سه شهر مجوز میزبانی را داده است.
برگزاری رقابتها در تمامی رشتهها
وی با اشاره به اعلام آمادگی 44 کشور برای حضور در دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی گفت: از این بین مالزی، قطر و توگو فهرست ورزشکاران شرکت کننده خود را به ستاد بازیها اعلام کردهاند. با توجه به حضور این تعداد ورزشکار و کشور میزان تیمهای شرکت کننده به حد نصابهای اولیه خود رسیده است، بنابراین بازیهای کشورهای اسلامی در تمامی رشتهها برگزار خواهد شد.
نمایندگان جهانی در ایران
وی افزود: در زمان برگزاری بازیهای کشورهای اسلامی نمایندگان 14 فدراسیون جهانی برای بازدید و نظارت بر مسابقات به ایران سفر می کنند که از این بین محمد درخشان و محمود مشحون از سوی فدراسیونهای جهانی جودو و بسکتبال به عنوان ناظر بر مسابقات این دو رشته ورزشی معرفی شدهاند.
برگزاری رقابتها بدون اسپانسر امکان پذیر نیست
دبیر کمیته اجرایی بازیهای کشورهای اسلامی با تاکید بر اینکه هر رقابت بین المللی نیازمند حضور حامیان مالی است، گفت: متاسفانه با توجه به شایعات مطرح شده مبنی بر احتمال لغو یا تعویق بازیهای کشورهای اسلامی هنوز اسپانسری برای این مسابقات نداریم اما قطعا برگزاری بازیها بدون اسپانسر امکان پذیر نیست.
توزیع مدالها به شیوه بازیهای المپیک
میرزا آقا بیک با اشاره به اینکه توزیع مدالهای مسابقات کشورهای اسلامی در ایران به سبک رقابتهای المپیک صورت می گیرد، افزود: توزیع مدالها براساس پرولوگ امضاء شده توسط فدراسیون همبستگی کشورهای اسلامی صورت خواهد گرفت.
دریافت 47 میلیارد بودجه تا امروز
وی خاطر نشان کرد: بودجه برگزاری این رقابتها 50 میلیارد تومان است که تاکنون 47 میلیارد آن را دریافت کردهایم و نزدیک به سه میلیارد تومان آن باقی مانده است.
هزینه حضور تنها 4 کشور
میرزا آقابیک در خصوص شایعات مطرح شده در خصوص کمک مالی ایران به کشورهای کم بضاعت برای حضور در دومین دوره بازیهای همبستگی کشورهای اسلامی گفت: در فهرست اولیه ما نام 20 کشور قرار داشت که تا این زمان تنها چهار کشور حضورشان را با این شیوه قطعی کردهاند. قرار است از هر کدام از این 4 کشور 4 ورزشکار به همراه 2 نفر به عنوان مربی و سرپرست به ایران بیایند.
سفر نمایندگان ایران به کشورها دیپلماسی ورزشی است
وی همچنین در خصوص سفر نمایندگان ایران به برخی کشورها برای دعوت رسمی آنها به منظور حضور در بازیهای کشورهای اسلامی گفت: این مسئله هزینه نیست بلکه نوعی دیپلماسی ورزشی است که در تمام کشورها صورت می گیرد ما نمی توانیم تنها به پست الکترونیکی و نمابر دلخوش کنیم همان طوریکه بعد از صعود 32 کشور به جام جهانی فوتبال بکن بائر شخصا برای دعوت رسمی تیمها به این مسابقات عازم کشورهای مختلف شد.
نظر شما