احمد قویدل در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: امروز رای شعبه یک مجتمع قضایی بهشتی در رابطه با پرونده 5 نفر از یک هزار و 600 خواهان پرونده های موسوم به هموفیلی که شامل افرادی است که به علت مصرف فرآوردهای خونی در سالهای گذشته آلوده به ویروس های خطرناک شده اند به وکیل بیماران ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه روند ابلاغ این آراء به صورت روزانه جاری خواهد بود و بی تردید ظرف یک ماه آینده آمار آراء صادره به 250 نفر خواهد رسید، افزود: این رای که صادر کننده آن دکتر مسعود امرایی فرد از قضات مامور به خدمت در شعبه اول محاکم حقوقی و عمومی تهران است، صادر شده و نسبت به آراء صادر شده قبل از دقت و استدلال حقوقی مهمی برخوردار است.
در رای صادر شده توسط این دادگاه به صورت قطعی با تکیه بر پرونده کیفری بیماران هموفیلی و مستندات این پرونده و همچنین استناد به گزارش های تهیه شده توسط سازمان بازرسی کل کشور، قصور خواندگان پرونده (وزارت بهداشت و سازمان انتقال خون) در رابطه با 1.عدم وجود سیستم صحیح و مناسب ویروس زدایی از فرآوردهای خونی، 2.عدم اخذ پروانه توسط سازمان انتقال خون برای تولید فرآوردهای خونی و فاکتورهای انعقادی در دهه 70، 3. عدم نظارت اداره کل نظارت بر داروی وقت بر روند تولید و توزیع خون و فرآورده های آن و در آخر عدم پرچسب زنی بر روی محصولات تولیدی توسط سازمان انتقال خون و همچنین تاکید بر اغراق های صریح متهمین قطعی اعلام شده است.
در این باره قویدل تصریح کرد: همچنین قاضی دادگاه با مستند قرار دادن دستور تعطیلی خط تولید فاکتورهای انعقادی 8 و 9 به وسیله وزارت بهداشت بر مستندات بالا افزوده و نقص سیستم و وسایل تولید که منجر به ورود خسارت به بیماران شده را قطعی دانسته است.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران از تامین خسارت بیماران با صدور قرار کارشناسی از سوی کارشناسان مجرب پزشکی قانونی طی رای صادر شده خبر داد و گفت: در این رای با توجه به موضوعات بالا جهت تامین خسارت بیماران با صدور قرار کارشناسی از کارشناسان مجرب دعوت و در نهایت نظر کمیسیون های پزشکی این کارشناسان مورد قبول دادگاه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: قاضی پرونده به درخواست تامین خسارت معنوی افراد خواهان پاسخ مثبت داده است. قاضی این خسارت را از لحاظ قانونی و شرعی به رسمیت شناخته و نهایتا خسارت معنوی را معادل دیه تعیین شده برای هر فرد اعلام کرده است.
قویدل ضمن تبریک این موفقیت بزرگ به قوه قضائیه و بیماران هموفیلی از مسئولان دولتی خواست که با واقع نگری و پذیرش داوطلبانه مشکلاتی که برای بیماران به وجود آمده را راساً رسیدگی کرده و به تامین خسارات بیماران اقدام کنند.
مدیرعامل کانون هموفیلی ایران ادامه داد: لازم است که کارشناسان پزشکی قانونی نیز نسبت به وضعیت هر فرد دیه ای بین 20 تا 100 درصد دیه کامل انسان را تعیین نموده و همچنین هزینه درمانی ناشی از بیماری را برای هر فرد حداقل 6 میلیون تومان تشخیص دهند.
بر اساس این حکم حداقل دریافتی خواهانهای این پرونده در این رای با توجه به خسارت معنوی تعیین شده توسط قاضی 40 درصد دیه یک انسان کامل خواهد بود.
نظر شما