۲۱ مرداد ۱۳۸۸، ۹:۰۵

ادغام وزارت راه و ارتباطات-9

خطر خشکسالی فناوری اطلاعات/ ادغام دو وزارت عقب مانده دور از ذهن است

خطر خشکسالی فناوری اطلاعات/ ادغام دو وزارت عقب مانده دور از ذهن است

مجری طرح ارسال پیامک از طریق سیستم FSMS با بیان اینکه وظیفه وزارت راه عمرانی است نه ICT گفت: حتی تصور اینکه ادغام دو وزارتخانه راه و ارتباطات و فناوری اطلاعات منجر به توسعه فناوری اطلاعات شود مشکل به نظر می رسد.

دکتر مهدی نیامنش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگاه فناوری اطلاعات در کشور اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی کشور ادغام وزارتخانه های راه و ارتباطات و فناروی اطلاعات دور از ذهن است و قطعا به ضرر IT و بعد ICT خواهد بود.

وی با اشاره به عدم سنخیت مسئولیتهای دو وزارتخانه افزود: هر چند وظیفه وزارت راه برقراری ارتباط است ولی این ارتباط فیزیکی است و نهایت کاری که می تواند در حوزه IT انجام دهد ایجاد بسترهای فیزیکی است. از سوی دیگر اشتراکات این دو وزارتخانه جزئی است و هرگز نمی تواند مشکلاتی که در حوزه فناوری اطلاعات موجود است نظیر "رگولاتوری"، "تنظیم مقررات" و "زیر ساختها" و غیره را حل کند.

نیامنش با تاکید بر مخالفت کارشناسان و صاحب نظران حوزه IT با این ادغام اظهار داشت: عملکرد مسئولان در حوزه IT و ICT تاکنون معطوف به توسعه فیزیکی فناوری اطلاعات بدون در نظر گرفتن تکنولوژیهای روز دنیا در این حوزه بوده است. ضمن آنکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یک وزارتخانه HiTech و وزارت راه یک وزارتخانه LowTech است که کار آن منحصر به حوزه عمران است نه ICT. از این رو تصور اینکه ادغام این دو وزارتخانه منجر به توسعه فناوری اطلاعات شود، مشکل به نظر می رسد. 

عملکرد بخش IT و ICT کشور و عقب ماندگیهای وزارت راه

وی به ظرفیتهای کشور در این حوزه اشاره کرد و ادامه داد: از نظر فناوری اطلاعات ظرفیتهای خوبی در کشور داریم و محققان و متخصصان ماهری از سالها پیش وارد این حوزه شده اند ولی به دلیل تصدی گری دولت، شرکتهای خصوصی که در این زمینه خدمات خوبی هم ارائه می دهند فرصت رشد پیدا نکرده و در نتیجه تحولات عظیمی که این شرکتها می توانستند در حوزه IT کشور ایجاد کنند، هرگز اتفاق نیفتاده است.

مدیر عامل شرکت پیک آسا به بی توجهی وزارت ICT در زمینه توسعه سرویسهای ارزش افزوده اشاره و خاطرنشان کرد: به دلیل عدم درک درست دست اندرکاران از این حوزه همچنان شاهد هستیم که در گزارش عملکرد خود به آمارهایی چون ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه و تعداد مشترکان استناد می کنند. این آمارها در حالی ارائه می شود که در تمام دنیا به یک امر طبیعی و عادی تبدیل شده است.

نیامنش در عین حال با تاکید بر اینکه نمی توان رشد وزارتخانه ICT را ندیده گرفت به مهر گفت: انتظار می رفت با توجه به پتانسیل هایی که در کشور وجود دارد پیشرفتهای چشمگیری را داشته باشیم.

آغاز خشکسالی فناوری اطلاعات با اجرایی شدن ادغام

این محقق به بیان مشکلات و عقب ماندگی های حوزه راه و ترابری پرداخت و اضافه کرد: این وزارتخانه با عقب ماندگیهایی که در حوزه راه دارد تنها کمکی که می تواند به حوزه IT کشور کند این است که زمینه های ایجاد کانالهای فییر نوری و کابلهای مخابراتی را فراهم کند که این امر سالهاست در حال اجرا است و نیازی به دستور و توصیه از جای دیگر نیست.

نیامنش همچنین با تاکید بر زیانهای بخش IT کشور از اجرایی شدن طرح ادغام دو وزارتخانه راه و فناوری اطلاعات و ارتباطات هشدار داد که در صورت ادغام این دو وزارتخانه ما با خشکسالی و عقب ماندگیهای شدیدی در بخش IT مواجه خواهیم شد.

کد خبر 928013

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha