خبرگزاری مهر - گروه اقتصادی: توجه به اقتصاد و مطالعه بلند مدت جهت بررسی اقتصاد کشورها مباحث "رشد اقتصادی" را تشکیل میدهد.ولی توجه و علاقمندی به مطالعات "رشد اقتصادی" در تاریخ علم اقتصاد نوسانات زیادی را تجربه کرده است.
این موضوع در اقتصاد سیاسی کلاسیکها از زمان آدام اسمیت تا ریکاردو موضوع محوری به شمار میآمد که سپس مارکس آنها را مورد انتقاد قرار داد و به دنبال آن در عصر انقلاب مارژینالیسم در حاشیه قرار گرفت.
پس از آن مدل رشد وان نیومن و تلاشهای هارود جهت عمومیت بخشیدن به تقاضای موثر کینز به دوره بلند مدت مجددا نظریه رشد را مورد توجه اقتصاددانان قرار داد.
البته تا قبل از بحث نظریههای رشد اقتصادی، تجزیه و تحلیلهای نظریههای متفاوت اقتصاد کلان در کوتاه مدت مورد بررسی قرار میگرفتند.
ادبیات مربوط به این بحث در اقتصاد تحت عنوان رشد اقتصادی معرفی شده است و در این کتاب کوشیده شده تا رئوس کلی و محورهای اساسی بحث ارائه گردد.
کتاب حاضر برای درس اقتصاد کلان پیشرفته دوره دکتری و سالهای آخر کارشناسی ارشد نوشته شده است. از آنجا که برای نوشتن این کتاب علاوه بر مراجعه به کتابهای نوشته شده در رشد اقتصادی، از آخرین مقالات علمی نیز استفاده شده است به نظر میرسد که سبک و سیاق تدوین و نگارش آن با سایر کتابهای فارسی در این زمینه متفاوت و دارای ویژگیهای خاص خود است.
کتاب مشتمل بر پیشگفتار، مقدمه و منابع است و در 5 فصل سامان یافته است.
فهرست عناوین کتاب عبارتند از: نظریه رشد کلاسیک، نظریه رشد نئو کلاسیک، مسایل هارود و مدل نئو کلاسیکها، مدل رشد چند بخشی و رشد بهینه دو بخشی.
نظر شما