به گزارش خبرنگار مهر در ساری، پرویز کوثری شامگاه سه شنبه در جلسه ستاد راهبردی نهضت سوادآموزی مازندران در استانداری افزود: کمتر از هشت درصد جمعیت 10 تا 49 سال کشور اکنون بی سواد هستند.
وی خاطرنشان کرد: 50 درصد گروه های سنی بی سواد کشور بالای 50 سال سن دارند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی کشور با اشاره به اینکه فاصله جنسیتی جمعیت باسواد در کشور در دوران آغازین انقلاب بیش از 23 درصد بوده است، عنوان کرد: این شاخص در سال 85 به کمتر از هشت درصد رسیده است.
کوثری با بیان اینکه هم اکنون 80 درصد زنان و 89 درصد مردان کشور با سواد هستند، یادآور شد: میانگین باسوادی کشور در سالهای انقلاب 47.5 درصد و اکنون 86 درصد است.
وی با اعلام این مهم که 30 درصد روستاییان و 65 درصد شهرنشینان کشور در سالهای آغازین پس از انقلاب باسواد بودند این شاخص را در سالهای اخیر به ترتیب 75 و 79 درصد ذکر کرد.
به گفته وی، شاخص نسبت باسوادی بین شهر و روستاهای کشور از 35 درصد سال 57 به کمتر از 14 درصد در سالهای اخیر رسیده است.
معاون سازمان نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه باید بی سوادی را در افراد 10 تا 49 سال کشور ریشه کن کنیم، عنوان کرد: تا پایان برنامه چهارم توسعه نیز سنین 10 تا 29 سال کشور تحت پوشش کامل آموزشهای باسوادی قرار گرفتند.
کوثری با اشاره به اینکه بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه مکلف به اصلاح روند فعالیتهای موجود در نهضت سوادآموزی بودیم در عین حال از اصلاح برخی فعالیتهای این نهضت خبر داد و گفت: بررسی اساسنامه این اصلاحات در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار دارد.
وی با بیان اینکه مقرر شده سالانه 15 درصد از وظایف و کارکردهای ادارات نهضت سوادآموزی را در کشور به بخش خصوصی و افراد حقیقی واگذار کنیم، افزود: هم اکنون برنامه عملیاتی راهبردی منطقه ای سوادآموزی در 22 استان کشور اجرایی شده است.
معاون سازمان نهضت سوادآموزی کشور با تاکید بر تقویت مشارکت بین بخشی، انجام فعالیتهای سوادآموزی از طریق دهیاری ها، شوراها و کاهش فعالیتهای پراکنده نهضت سوادآموزی در سالهای برنامه پنجم توسعه خاطرنشان کرد: پارسال جشن شکرگزاری در 11 هزار روستای کشور برگزار که مازندران با برگزاری جشن شکرگزاری باسوادی در هزار و 600 روستا رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه از استانداران سراسر کشور خواست تا نسبت به ایجاد تشکلهای غیردولتی از طریق آموزشیاران به جهت کاهش رابطه استخدامی دولت و امکان واگذاری فعالیتهای سوادآموزی با همکاری سازمانهای نهضت سوادآموزی کشور اقدام کنند.
کوثری همچنین سرانه سوادآموزی کارآموزان را در کشور 110 هزار تومان برای هر نفر اعلام کرد و گفت: در حال حاضر 400 هزار کودک شش تا 10 سال کشور به دلائل مختلف انسداد از تحصیل داشته و به مدرسه نرفته اند.
نظر شما