مجتبی گهستونی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: در سال 1382 بافت تاریخی 82 شهر از جمله شهرهای رامهرمز، شوشتر و بهبهان در استان خوزستان تصویب شد و به ثبت رسید اما در استان خوزستان هیچگونه مراقبتی از این بافتها و آثار باقدمت موجود در آن از سوی میراث فرهنگی صورت نمی گیرد.
وی افزود: با وجود اینکه بافت تاریخی رامهرمز به ثبت رسیده اما در عمل هیچ اراده ای برای ثبت آثار موجود در این شهر از سوی میراث فرهنگی وجود ندارد و آثار این شهر به شکل رو به گسترشی در حال تخریب است.
گهستونی عنوان کرد: در راستای تخریب در بافت تاریخی رامهرمز در هفته جاری دو دهنه مغازه دارای طاق واقع در بازار قدیمی مربوط به اوائل دوره اسلامی که از ارزشی بسیار بالایی برخودار بودند توسط مالک به طور کلی تخریب شد.
سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به اینکه معمولا برخوردهای میراث فرهنگی با این قبیل اقدامات خیلی جدی نیست، گفت: در این بازار اسلامی دو دهنه مغازه دیگر باقیمانده اند که یکی رنگرزی و دیگری نانوایی است که میراث فرهنگی باید مراقبت لازم از این دو دهنه مغازه را به شکلی جدی انجام دهد تا این مغاره ها نیز تخریب نشوند.
وی به تخریب در مقبره تاریخی سید رضی رامهرمز اشاره کرد و گفت: در چند روز گذشته حفاری ها و تخریبهایی در این مقبره صورت گرفته است.
گهستونی تاکید کرد: تخریب آثار باستانی در شهرهایی که بافت تاریخی آنها به ثبت رسیده به شکلی غیرقابل باوری در حال رشد است و باید میراث فرهنگی و حتی استاندار خوزستان برای جلوگیری از این موارد جدی تر عمل کنند زیرا این آثار که عظمت و شکوه ایران را به نمایش می گذارند، تنها متعلق به نسل فعلی نیست بلکه نیاز نسلهای آینده برای شناخت بیشتر از تاریخ پرفروغ ایران در طول تاریخ است.
وی اضافه کرد: بنابراین نباید با سهل نگاری این ستاره های پرفروغ را به مرز خاموشی برسانیم و میراث شومی را برای آیندگاه به یادگار بگذاریم.
نظر شما