۲۱ مرداد ۱۳۸۸، ۱۴:۳۵

سیستمهای حمل و نقل هوشمند موجب تقویت اقتصاد ملی می شود

سیستمهای حمل و نقل هوشمند موجب تقویت اقتصاد ملی می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: استاندار خراسان رضوی گفت: سیستم های حمل و نقل هوشمند موجب افزایش درآمد و تقویت اقتصاد ملی و در نهایت رضایت اجتماعی و عمومی مردم می شود.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمدجواد محمدی زاده ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاحیه سمینار علمی و کاربردی سیستم های حمل و نقل هوشمند، افزود: فناوری اطلاعات، کارکرد خود را در حوزه های مختلف ثابت کرده است و باید برای استفاده هر چه بیشتر از امکانات و ظرفیت های موجود در دنیا از فناوری اطلاعات بهره ببریم.

وی صنعت حمل و نقل را از بخش های مهم اقتصادی در کشورهای جهان خواند و گفت: اقتصاد هیچ کشوری بدون صنعت حمل و نقل مناسب نمی تواند کارآمد باشد و مدیریت بهینه حمل و نقل نیز نیازمند استفاده از فناوری های برتر اطلاعاتی است.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه فناوری های برتر نیاز حیاتی بشر امروز و از شاخصه های ارزیابی توسعه پایدار تلقی می شود، ادامه داد: برای بهبود شبکه حمل و نقل باید اطلاعات، ارتباطات و یکپارچه سازی به صورت یکجا دیده شود.

محمدی زاده کاهش هزینه ها، سرمایه گذاری بهینه از منابع موجود، افزایش سرعت جابجایی کالا و مسافر، جلوگیری از اتلاف زمان، منابع مالی و کاهش مصرف انرژی و اثرات مخرب زیست محیطی را به عنوان بخشی از نتایج مثبت سیستم های حمل و نقل هوشمند معرفی کرد و افزود: افزایش ایمنی و آرامش از مهمترین نتایج این سیستم ها می باشد.

وی با اشاره به جایگاه مهم جمهوری اسلامی ایران در منطقه خاورمیانه در زمینه شبکه های حمل و نقل گفت: اگر سیستم های حمل و نقل هوشمند ایجاد و تقویت شود این سهم بیشتر خواهد شد و به تبع آن اقتصاد ملی نیز تقویت می شود.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به تجارب دنیا در حوزه سیستم های حمل و نقل هوشمند و ضرورت ورود به این حوزه به عنوان لازمه بهبود زندگی اجتماعی، افزود: طراحی و معماری TIC نمی تواند اقتباسی از دیگران باشد.

محمدی زاده بر لزوم استفاده از تجربیات کشورهای دیگر در ایجاد سیستم های حمل و نقل هوشمند تاکید کرد و ادامه داد: این سیستم ها در هر کشور به ویژه در ایران باید متناسب با نیازها، محدودیت ها، کمبودها، مقتضیات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و ساختارهای شهری طراحی و معماری شود.

وی خواستار ایجاد مرکز اطلاعات حمل و نقل TIC شد و افزود: تکنولوژی و صنعتی شدن جهان، انسان را مغلوب کرده است که فناوری اطلاعات فرصت بازیابی انسان در حوزه زیست و مدیریت شهری را فراهم می آورد.

استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه موضوع سیستم های حمل و نقل هوشمند اقتصادی، عمرانی، زیرساختی، الکترونیکی و رایانه ای است، گفت: باید با استفاده از علوم انسانی در طراحی سیستم های حمل و نقل آسایش و رفاه مردم را هدف و مورد توجه قرار داد.

محمدی زاده در خصوص فعالیتهای صورت گرفته در حوزه فناوری اطلاعات در خراسان رضوی افزود: مهمترین اقدام در این زمینه، طراحی و آغاز به کار کریدور علم و فناوری در استان بوده است.

وی ادامه داد: تاکنون 180 فعالیت در خراسان رضوی به صورت الکترونیکی ارائه می شود که تا پایان سال جاری به بیش از 300 فعالیت افزایش خواهد یافت.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های این استان در حوزه های علمی، فناوری و تکنولوژی های برتر گفت: خراسان رضوی به لحاظ انگیزه و زیرساختی آماده است در موضوع حمل و نقل هوشمند به عنوان پایلوت انتخاب شود.

کد خبر 928451

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha