به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر رضا پوررحیم با بیان اینکه این بانک شامل ویروس و ویروئیدهای گیاهی و ویروسهای بیمارگر حشرات کشور می شود، گفت: در این بانک جدایه های ویروسی گیاهی پس از مطالعات از نظر خصوصیات زیستی و مولکولی بررسی شدند. ضمن آنکه آنتی سرمها و آنتی بادیهای لازم برای شناسایی ویروسهای موجود در این کلکسیون تهیه و در بانک ذخیره سازی شده است.
وی از کشف ویروسهای جدید در بخش ویروسهای گیاهی موسسه خبر داد و افزود: در خلال مطالعات کاربردی موفق به شناسایی 50 ویروس مهم بیمارگر گیاهی و سه ویروئید بیمارگر جدید شدیم. این شناسایی باعث شد تا از بروز اپیدمیهای خطرناک گیاهی جلوگیری شود.
پوررحیم با تاکید بر اینکه شناسایی عوامل بیمارگر در گیاهان اولین گام در جهت مدیریت کنترل بیماریها است، اظهار داشت: برای ایجاد هر نوع رقم گیاهی مقاوم به یک بیماری ابتدا باید خصوصیات دقیق عامل بیماری مشخص شود و سپس با در اختیار داشتن جدایه های مختلف از عوامل بیماری، گیاهان مقاوم در برابر عوامل بیماری شناسایی و تولید شود.
وی با تاکید بر اهمیت کلکسیون ملی ویروسهای گیاهی ایران خاطرنشان کرد: وجود مجموعه ها و بانکهای ویروس و ویروئید بیمارگر گیاهی از نیازهای مهم برای تحقیقات گیاهپزشکی هر کشور محسوب می شود و مسئولان می توانند با حمایتهای لازم در این زمینه، بسترهای مناسبی را برای گسترش این نوع بانکها فراهم کنند.
نظر شما