۲۳ مرداد ۱۳۸۸، ۱۰:۱۱

واعظ زاده خبر داد:

مجلس در لایحه شرکتهای دانش بنیان تغییر دهد آن را پس می‌گیریم

مجلس در لایحه شرکتهای دانش بنیان تغییر دهد آن را پس می‌گیریم

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به رد فوریت لایحه شرکتهای دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این لایحه باید به صورتی که تدوین شده است به تصویب برسد در غیر این صورت از دولت می خواهیم تا طرح را از مجلس پس بگیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر صادق واعظ زاده پنجشنبه در مراسم افتتاح همایش ملی بیوتکنولوژی با تاکید بر اینکه زیست فناوری صاحب برنامه متمرکز شده است، گفت: علاوه بر این برای دومین بار در قانون با افزایش 6 برابری، بودجه ای قابل توجه برای این بخش در نظر گرفته شده است. ضمن آنکه ساز و کارهای لازم برای هماهنگی بخشهای دولتی و خصوصی در حال شکل گیری است.

وی ایجاد ستاد زیست فناوری را اقدامی در جهت راهبردی کردن برنامه های زیست فناوری دانست و افزود: برای تدوین برنامه های راهبردی در این زمینه نیاز به سند چشم انداز داریم تا وظایف دانشگاهها، مراکز پژوهشی و تحقیق و توسعه و نهادهای دست اندرکار در قالب چند برنامه تدوین شود.

واعظ زاده تربیت نیروی انسانی متخصص و تدوین برنامه هایی در زمینه پژوهش و فناوری را از اقدامات مهم در این زمینه نام برد و اظهار داشت: در این زمینه ستاد زیست فناوری گامهایی را برداشته است به طوری که پروژه های کلانی در سطح دانشگاهها و مراکز پژوهشی در دست اجرا است.

اختصاص 70 میلیارد تومان به برنامه های راهبردی فناوری در سال گذشته

وی با اشاره به اختصاص 70 میلیارد تومان به برنامه های راهبردی فناوری در سال گذشته ادامه داد: 10 درصد این میزان به بخش زیست فناوری اختصاص یافت که امسال امیدواریم این میزان افزایش یابد.

120 میلیارد تومان از منابع دولتی صرف زیست فناوری می شود

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در حال حاضر 120 میلیارد تومان از منابع دولتی صرف زیست فناوری می شود، خاطرنشان کرد: این میزان نصف مبلغی است که کشورهای پیشرفته صرف این حوزه می کنند و در صورتی که این بودجه با انعطاف پذیری بیشتری هزینه شود می تواند ایران را در زمره کشورهای مهم در حوزه زیست فناوری قرار دهد.

وی با تاکید بر تولید کالا و خدمات در حوزه زیست فناوری ادامه داد: در سال گذشته بخشی از منابع به شرکتهای دانش بنیان بدون کارمزد و ضمانت پرداخت شد و امسال نیز این برنامه اجرایی می شود.

واعظ زاده اظهار داشت: علت اینکه تاکنون برخی از شرکتها موفق به دریافت این تسهیلات نشده اند این است که ساز و کارهای لازم برای سرمایه گذاری خطرپذیر در کشور وجود ندارد.

آخرین وضعیت لایحه شرکتهای دانش بنیان

به گزارش مهر، رئیس بنیاد ملی نخبگان لایحه شرکتهای دانش بنیان را یکی از راهکارهای مناسب برای افزایش تولید کالا و خدمات فناورانه در کشور دانست و یادآور شد: این طرح در حال حاضر در اختیار دولت است که در صورت تصویب آن در ساماندهی فناوریهای نوین تحولات عظیمی ایجاد می شود.

وی به جزئیات این لایحه اشاره کرد و در این باره گفت: در حال حاضر مراجع بسیار زیادی مجوزهای شرکتهای دانش بنیان را صادر می کنند و هر کدام از این مراجع قوانین خاص خود را اعمال می کنند ولی در این طرح ما پیشنهاد ایجاد یک مرجع قانونی دولتی را ارائه کرده ایم و بودجه ای در حدود سه میلیارد تومان پیشنهاد شده است که ظرف سه سال بدون نیاز به تضمین و به صورت بلاعوض در اختیار شرکتهای دانش بنیان قرار گیرد.

واعظ زاده با تاکید بر اینکه با رای نمایندگان مجلس فوریت طرح رد شد، اضافه کرد: ما تقاضا داریم این لایحه به صورتی که تدوین شده، تصویب شود در غیر این صورت از دولت می خواهیم تا طرح را از مجلس پس بگیرد.

کد خبر 929124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha