محمود ماهرالنقش در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: آثار تاریخی اصفهان جایگاه ویژه ای در فرهنگ و تمدن ایران دارد و نابودی این آثار نابودی نیمی از تاریخ ایران است.
این چهره ماندگار در معماری سنتی در ادامه تاکید کرد: مدیریت غلط آقایان نه تنها باعث تخریب گسترده آثار تاریخی و با ارزش اصفهان نظیر خانه شیخ بهایی، پل خواجو و مسجد امام و ... شده بلکه موجب خشک شدن آب رودخانه زاینده رود هم شده است.
کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند اصفهان دارای آثار تاریخی بی شماری است که اکثر آنها نیازمند تعمیر و مرمت هستند اما به دلیل مرمت غیر اصولی و همچنین عدم توجه و رسیدگی مسئولین، این آثار و بناهای تاریخی در وضعیت بسیار بدی بسر می برند.
این نویسنده و محقق در تاریخ معماری با اشاره به اینکه هیچ فرد و یا نهادی خود را مسئول اصفهان نمی داند، گفت: تمام هنر ایران در اصفهان نهفته است اما مسئولان نهادهای ذیربط و به خصوص سازمان میراث فرهنگی توجهی به این آثار از خود نشان نمی دهند.
پیش از این ماهرالنقش عنوان کرده بود که بی توجهی مسئولان به هشدارهای متخصصان در رابطه با خطر نفوذ رطوبت ناشی از انباشت آبهای جاری و زهکشی رودخانه زاینده رود و همین طور استفاده از چاههای زیاد در شهر اصفهان تمامی آثار تاریخی این شهر را با تهدید پوسیدگی ناشی از رطوبت مواجه کرده است.
استاد معماری سنتی افزود: وضعیت آثار تاریخی اصفهان هر روز بدتر از روز قبل می شود و مشخص نیست به چه دلیلی قصد از بین بردن آثار و فرهنگ و هنر ایران را دارند.
به گفته ماهرالنقش باید هر چه سریعتر قبل از نابودی کامل آثار و بناهای تاریخی اصفهان به وضیت آنها رسیدگی شود.
نظر شما