۲۵ مرداد ۱۳۸۸، ۹:۱۱

فلسفه و فضای مجازی(7)

اینترنت دسترسی پژوهشگران کشورهای درحال توسعه به منابع را تسهیل می‌کند

اینترنت دسترسی پژوهشگران کشورهای درحال توسعه به منابع را تسهیل می‌کند

عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران معتقد است دسترسی نداشتن آسان به منابع یکی از مشکلات پژوهشگران کشورهای در حال توسعه است و فضای مجازی این مسئله را تا حدی برای آنها حل کرده است.

دکتر امیراحسان کرباسی زاده که با خبرنگار مهر گفتگو می کرد در پاسخ به این سؤال که آیا قابلیتهای فضای مجازی برای گسترش گفتگو که این گفتگو یکی از مؤلفه‌های اساسی فلسفه است مناسب است؟ گفت: بله و دلایلش این است که اولاً از شبکه اینترنت برای آموزش استفاده وسیعی می‌شود. یکی از نمونه‌هایش آموزش مجازی است که معمولاً روی بلک‌برد الکترونیکی دانشگاهها انجام می‌شود.

وی افزود:  این آموزش برای منطق و متون پایه فلسفی است؛ به این صورت که استاد سؤالاتش را روی شبکه می‌گذارد و دانشجویان به آن دسترسی دارند. دانشجویان نظرات خودرا روی آن شبکه می‌گذارند و بعدهم بحث و گفتگو آغاز می‌شود. یا مثلاً شبکه‌ای از ایمیل گروهها وجود دارد که موضوعات فلسفی را مطرح می‌کند و بعد هم در بین دانشجویان و اساتید فلسفه این موضوعات پخش می‌شوند و پاسخهایشان در معرض بحث و انتقاد گذاشته می‌شوند.

این استاد فلسفه تصریح کرد: سایتهای مخصوص گفتگو هم وجود دارند که نمونه معروفش Talk Philosophy  است که بنیانگذاران آن کن تیلور و جان پری دوتن از اساتید دانشگاه پرینستون امریکا هستند که با فلاسفه مهم درباره موضوعات فلسفی بحث می‌کنند و این گفتگوها به صورت فایلهای صوتی قابل استفاده عموم مردم است و بعد روی گفتگوها نیز مردم انتقاد می‌کنند. وبلاگهایی هم وجود دارند که روی هر گفتگو انتقادها و سؤالات را منعکس می کنند .

کرباسی زاده در پاسخ به این سؤال که فضای مجازی تا چه اندازه می‌تواند مشکلات پژوهشگران فلسفی در کشورهای در حال توسعه را رفع نماید؟ گفت: مهمترین این مشکلات دسترسی محدود به منابع و مقالات است. بدیهی است که جستجوی اینترنتی و همچنین وب‌سایتهایی که منابع را به صورت الکترونیکی روی شبکه گذاشته‌اند دسترسی به منابع را راحتتر کرده‌اند. یکسری سایتهای اطلاع‌رسان درباره موضوعات کنفرانسها و مهمترین رخدادهای حوزه فلسفه هستند که این اطلاعات را به دیگران منتقل می‌کنند.

عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران اظهار داشت: یکسری سایتها نیز وجود دارند که کتابهای چاپ شده را به صورت فایلهای p.d.f و قابل دانلود روی خودشان قرار داده‌اند که دانشجویان و محققان فلسفه می‌توانند از آن استفاده نمایند .

کرباسی زاده در پاسخ به این سؤال که فضای مجازی تا چه اندازه در تکثر فلسفی جهان ما نقش داشته است ؟ گفت: مثل هر حوزه‌ای دیگر، اینترنت در شیوع و گسترش فلسفه هم کمک می‌کند. اینترنت وسیله خوبی است که می‌تواند برای گسترش و دسترس‌پذیر کردن فلسفه نیز به کار گرفته شود. 

کد خبر 930109

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha