به گزارش خبرنگار مهر،سرلشکر حسن فیروزآبادی در کتاب «گنجینه دل» با بیان فرازهایی از زندگینامه خود، به حوادث و وقایع قبل از انقلاب و سی سال فعالیت پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخته است.
کتاب «گنجینه دل» که در قطع رقعی و 371 صفحه و با شمارگان 3000 نسخه و بهای 50000 ریال توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس منتشر شده است.
سرفصل های اصلی این کتاب بدین شرح است:
- وقایع دوران پیروزی انقلاب اسلامی در مشهد مقدس، تظاهرات مردمی علیه رژیم شاه، بستن مدرسه علمیه نواب، دستگیری توسط ساواک، وقایع دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ورود حضرت امام خمینی(ره) به ایران
- چگونگی آشنایی با حضرت آیتالله خامنهای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و فعالیتهایش در برخی مساجد مشهد و تشکیل انجمن اسلامی جوانان
- سفر به قم در سال 1356، شهادت حاجآقا مصطفی خمینی(ره) و قیام 19 دی مردم قم و به شهادت رسیدن چندین نفر
- سیری بر حوادث زلزله طبس در شهریور 1357، که در آن خاطرات خود را از خبر زلزله طبس و عزیمت به آنجا و تشکیل اردوگاه امدادی حضرت امام خمینی(ره) برای رسیدگی و خدمترسانی به مردم زلزلهزده طبس بازگو شده است.
- خاطرات سالهای 1358 تا 1360 حاوی وقایع اولین روزهای تأسیس جهادسازندگی خراسان، ایجاد مرکز خدمات روستایی و ملاقات با شهید محمدعلی رجایی در وزارت آموزش و پرورش و صحبت با وی درباره انقلاب فرهنگی
- مسئولیت جمعیت هلال احمر، حضور در جبهههای جنگ و کمک و امدادرسانی به رزمندگان و فعالیتهای جمعیت هلال احمر در حج
بخش پایانی را آلبوم عکسها، آثار، حکمهای مسئولیتی و تقدیرنامههای سرلشکر فیروزآبادی تشکیل میدهد.
سیدحسن فیروزآبادی در سال 1330 در مشهد مقدس متولد شده و از دانشگاه علوم پزشکی این شهر مدرک دکترا گرفت، در مبارزات قبل از پیروزی انقلاب از چهرههای شاخص در سطح دانشگاه و شهر مشهد بوده و توسط عوامل ساواک دستگیر و زندانی شده است.
وی پس از پیروزی انقلاب مسئولیت تاسیس جهاد سازندگی خراسان و عضویت در شورای مرکزی این نهاد در کشور، ریاست جمعیت هلال احمر، معاونت امور دفاعی و جانشینی نخست وزیر در قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) و مسئولیت ستاد امداد و درمان جنگ، امور پناهگاهها و دفاع غیرعامل، پدافند شیمیایی، میکروبی و هستهای، مهندسی صنعتی جنگ و 80 ماه پشتیبانی از جبههها را بر عهده داشته است.
فیروزآبادی در سال 1368 به فرمان مقام معظم رهبری، به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح کشور جمهوری اسلامی ایران منصوب شد و درکنار مسئولیت سیاستگذاری وهدایت عمومی نیروهای مسلح، عضو شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و در سال 1374 به درجه سرلشکری ارتقاء یافت.
از رئیس ستادکل نیروهای مسلح به عنوان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی بقیةالله الاعظم(عج) و رئیس هیات امنای دانشگاه عالی دفاع ملی، تاکنون مقالاتی با عناوین «جنبش نرمافزاری (نهضت تولید علم)»، «رسالت نیروهای مسلح از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره)»، «استراتژی انتظار و تکلیف مسلمانان در زمینهسازی ظهور»، «اصالت روحانیت و حوزه علمیه در قرآن و مکتب امام عصر(عج)» و دهها مقاله پژوهشی دیگر منتشر شده است.
نظر شما